De ober is een achtbaan

ep foodloop eten 11pers

Naast achtbanen voor mensen heeft het Duitse Europa-Park ook een achtbaan voor eten. De gerechten worden vanuit de keuken over een razendsnelle rollercoaster in gesloten potjes naar de tafels gestuurd.

Wie in restaurant FoodLoop in Europa-Park iets lekkers bestelt, krijgt even later de dranken en gerechten via een achtbaan aangeleverd. De etenswaren leggen een heuvelachtig traject af met scherpe bochten en zelfs twee loopings.

ep foodloop 11pers

Uniek

Het concept voor het rollercoaster restaurant is afgekeken van twee engiszins vergelijkbare eetgelegenheden in Nürnberg en Hamburg. Daar rollen de gerechten echter over een eenvoudig baantraject, in Europa-Park worden de maaltijdonderdelen in de hooggelegen keuken ‘losgelaten’ en vervolgens racen ze door het hele restaurant. Een dergelijk bedieningsconcept is wereldwijd uniek.

Koffie & thee

Hongerige bezoekers aan het tweehonderd zitplaatsen tellende looping-restaurant nemen plaats aan een tafeltje en bestellen via een touch screen hun maaltijd. Uit test is gebleken dat de menu's de razendsnelle achtbaanrit goed doorstaan. Alleen hete dranken zoals koffie en thee worden handmatig door obers en serveersters naar de tafels gebracht.

Acht meter

De voedselachtbaan is in totaal 450 meter lang en acht meter hoog. De gerechten en dranken doen er, afhankelijk van waar het tafeltje staat, 10 tot 45 seconden over om bij de gasten uit te komen.
 
2011 © Tekst: Parkplanet - Beeld: Europa-Park