Baba en Bella Boemba hebben in Avonturenpark Hellendoorn hun eigen huis.
 
Avonturenpark Hellendoorn heeft een oude traditie in ere hersteld: het Overijsselse park presenteert weer een zeeleeuwenshow aan de bezoekers.
 
  De Franse pretparkengroep Compagnie des Alpes heeft zeven van zijn parken verkocht. Eén daarvan is Avonturenpark Hellendoorn.
 
In het weekend van 29 juni 2013 gaat Aquaventura open, het nieuwe glijbanenpark van Avonturenpark Hellendoorn. Burgemeester Anneke Raven verricht op 28 juni de officiële openingshandeling.
 

Ze had geen enkele ervaring met theater en nu speelt ze dagelijks meerdere malen de hoofdrol van Sanne in parkshow Excalibur van Avonturenpark Hellendoorn. De bühnecarrière van Nadia Altena heeft een katapultstart gehad.
 
Lyan van den Bosch, directeur van Avonturenpark Hellendoorn, heeft hoogstpersoonlijk de elf spiksplinternieuwe waterglijbanen die in haar park komen uitgeprobeerd. “Sommige banen zijn heel heftig”, verklapt ze.
 
Avonturenpark Hellendoorn komt in de zomer van 2010 met een nieuwe openluchtshow: Excalibur.
 
  Voor de derde maal in successie staat in Avonturenpark Hellendoorn het evenement Spellendoorn op de kalender.
 
Heksen hebben wratten, kinderen soms ook. Avonturenpark Hellendoorn is op zoek naar de wrattenprins en -prinses 2009.
 
  Pretparken zijn echte kijkparken; er is ontzettend veel te zien. Voor blinden en slechtzienden is een dagje pretpark lang niet altijd zo leuk; ze komen veel hindernissen tegen en kunnen door hun handicap van veel attracties minder genieten.