Inge de Bruijn opent Aqua Mexicana in Slagharen

Wouter Dekkers en Inge de Bruin in Aqua Mexicana

Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn gleed van de spetterende glijbaan Yukatime en opende daarmee waterpark Aqua Mexicana in Attractiepark Slagharen.

Misschien was het wel het meest bruisende tochtje dat Wouter Dekkers ooit maakte. De directeur van Attractiepark Slagharen stapte met viervoudig Olympisch kampioene Inge de Bruijn in een grote waterband. Zij roetsjten samen de grootste glijbaan van het nieuwe waterpark Aqua Mexicana af. Het in- en outdoor zwemparadijs werd op 21 mei officieel geopend.

Feestelijke klanken

Bij de opening werd Inge de Bruijn terzijde gestaan door burgemeester Peter Snijders van Hardenberg, de gemeente waar Slagharen onder valt. De Mexicaanse band Mariachi Tierra Caliente zorgde voor feestelijke klanken en Wouter Dekkers daagde iedereen uit om de snelste tijd te halen in de glijbaan Yukatime.

Aqua Mexicana in Slagharen

Recordtijd

Aqua Mexicana werd in een recordtijd van vier maanden gebouwd. Het is één van de grootste waterparken van Nederland, met onder meer tien glijbanen en een bubbelbad voor zeventig personen. Attractiepark Slagharen volgt daarmee de trend dat pretparken steeds vaker worden uitgebreid met een waterpark.

Mexicaanse oudheid

Aqua Mexicana in Slagharen is 5.200  vierkante meter groot. Het nieuwe in- en outdoor complex is geheel gethematiseerd rond de Mexicaanse oudheid. Zo zijn er levensgrote oude Mexicaanse huizen, rotspartijen en een Maya-tempel gebouwd. In combinatie met attracties als interactieve glijbanen, sprayparks, waterspeeltuinen, een mega-bubbelbad en een zwembad heeft Attractie- en Vakantiepark Slagharen een waterpark gebouwd voor jong en oud en voor alle weersomstandigheden.

Aqua Mexicana in Slagharen

Onbestendig weer

“Slagharen had dringend behoefte aan indoorfaciliteiten”, vertelt directeur Dekkers. “Met het onbestendige weer in Nederland kunnen mensen slecht plannen. En voor gezinnen met jonge kinderen is dat belangrijk. Aqua Mexicana biedt voor zowel bezoekers van het pretpark als voor gasten van het vakantiepark uitkomst.”

Volg Parkplanet op Facebook, Twitter of Google+

2015 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Slagharen