Europa-Park en Rust zijn synoniem. Maar pas de derde locatie werd de plek voor Europa-Park. En waarom heet het pretpark zo?
 
Of parkeigenaren dat nu leuk vinden of niet, karakters springen soms van het ene naar het andere park.
 
Darkrides ontwikkelden zich van een ritje langs poppen en decors tot een multimediale belevenis met animatronics, driedimensionale filmbeelden, interactiviteit en trackless voertuigen zoals bij Symbolica in de Efteling.
 
Op de tekentafels bij Disney liggen diverse gloednieuwe attracties en themalanden, allemaal gebaseerd op films en karakters uit de eigen stal. 
 
De spectaculaire vliegattractie Voletarium in Europa-Park kent diverse staaltjes Hollands (en ook Belgisch) glorie.
 
Het betoverende Symbolica, Paleis der Fantasie wordt dé grote favoriet van de bezoekers van de Efteling, voorspelt directeur Fons Jurgens. “Symbolica stoot Droomvlucht van de troon en wordt onze nieuwe nummer 1.”
 
Drie resorts - waaronder dat in Parijs - zijn volledig eigendom van The Walt Disney Company. In de andere drie heeft de muis een minderheidsaandeel.
 
In minder dan anderhalf jaar bouwde de Efteling de grote jubileumattractie Symbolica. Bekijk de foto’s van de bouw.
 
Om de nieuwe Star Trek-achtbaan van Movie Park Germany is een compleet verhaal bedacht: over bezoekers die als moedige Starfleet-cadetten het ruimteschip Enterprise moeten redden.
 
Een goede darkride staat in dienst van het verhaal, niet van de techniek. Storytelling staat centraal. Is een darkride perfect uitgevoerd, dan tilt de attractie een park naar de Champions League.