Pulsar bij voorbaat bekroond

Pulsar in Walibi Belgium

De nieuwe innovatieve attractie Pulsar van Walibi Belgium is al voor de opening bekroond. De constructie van wereldprimeur is in de eindfase – de opening is op 4 juni – maar al ver voordat de eerste gasten een ritje maken kreeg de splashcoaster lof toegezwaaid. De attractie wordt gezien als ‘het beste concept’ voor het nieuwe attractieseizoen.

Jaarlijks deelt de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA) in diverse categorieën prijzen uit aan collega’s in de attractieparkenbranche die het goed doen. Zij krijgen een Brass Ring Award. Deze prijs werd in het verleden onder meer al toegekend aan de avondshow Disney Dreams in Disneyland Paris en pannenkoekenrestaurant Polles Keuken in de Efteling.

Power Splash

Nog voordat in Walibi Belgium de nieuwe attractie maar één meter boven de grond uit stak, kreeg de noviteit ook een Brass Ring Award van IAAPA. In november werd de splashcoaster – die pas op 14 december de naam Pulsar kreeg – in Orlando bekroond als beste nieuwe concept. Niet alleen het pretpark, ook Mack Rides was er blij mee. De Duitse fabrikant hoopt dat de Brass Ring Award een voorbode is van het succes van de attractie, die zij onder de naam Power Splash vaker hoopt te verkopen.

Boot van 10.000 kilo

De eerste boot van Pulsar arriveerde op 4 april in Waver. De tweede boot kwam twee weken later. Elk voertuig weegt 10.000 kilo. In de 70 seconden durende rit worden de boten drie keer gelanceerd, tot uiteindelijk 45 meter hoogte. Ze bereiken een topsnelheid van honderd kilometer per uur en eindigen hun rit met een gigantische splash in het al bestaande meer van Walibi Belgium.

Verloren energie

De storyline van Pulsar draait om een mysterieuze hartvormige installatie die verloren energie van over de hele wereld opvangt. Om een uitbarsting te voorkomen dient de installatie de energie om te vormen en op gezette tijden vrij te laten. De thematisering in het station van de splashcoaster is gemaakt door het Nederlandse bedrijf Jora Vision.

> De nieuwe attracties van 2016

29-4-2016 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto: Walibi Belgium