Met een glijtocht van waterbaan Yukatime wijdde Inge de Bruijn het nieuwe waterpark van Attractiepark Slagharen in.
 
Attractiepark Slagharen krijgt een nieuw indoor pretpark. De speelhal moet het Overijsselse park ook bij minder mooi weer aantrekkelijk maken voor bezoekers. 
 
  Parque de atracciones Slagharen, het zou zomaar de nieuwe naam kunnen zijn van Attractiepark Slagharen.
 
Slagharen is foetsie in de lijst van bestbezochte attractieparken van Europa. Het Overijsselse pretpark zou op de zeventiende plek moeten staan van de Europese top 20, maar het attractiepark is in de lijst van de Themed Entertainment Association nergens te bekennen.
 

Bij supermarkten gebeurt het regelmatig: elkaars prijzen vergelijken. Bij attractieparken was het nog niet eerder voorgekomen dat het ene bedrijf de kosten voor een dagje uit naast die van een collega zet.
 
Vijftig jaar geleden kwamen de eerste bezoekers naar Shetland Ponypark Slagharen. Tegenwoordig trekt Attractiepark Slagharen een miljoen gasten per jaar.
 
  De beroemde muis Geronimo Stilton heeft tot en met 7 augustus een eigen show in Attractiepark Slagharen.
 
Een variabel prijssysteem dat het voor parken mogelijk maakt vooraf in te schatten hoe druk het wordt; het wordt al drie jaar gebruikt door Attractiepark Slagharen. Het dynamisch prijsbeleid krijgt nu ook voet aan de grond in Duitsland en de Verenigde Staten: Heide-Park en Legoland Florida voeren een dergelijk systeem in.
 
Enkele pretparken gaan eerder open dan hun officiële openingsschema laat zien.
 
Attractiepark Slagharen viert het vijftigjarig bestaan met een nieuw themaland gewijd aan Jules Verne. De vier nieuwe attracties in Jules Adventureland staan allemaal in het teken van de beroemde Franse schrijver en sciencefiction-pionier. De vier familiebelevenissen zijn gethematiseerd in de stijl zoals men in de negentiende eeuw over de toekomst dacht.