Vijf paviljoens in het Franse Futuroscope krijgen de komende vier jaar een nieuwe invulling. De interieurs van Image Studio, Kinémax, Solido, Imax 3D en Tapis Magique gaan volledig op de schop. In totaal wordt er 46 miljoen euro in het park bij Poitiers geïnvesteerd.
 
De Raving Rabbids – in Frankrijk bekend als Lapins Crétins – spelen de hoofdrol in een nieuwe attractie in het Franse film- en technologiepark Futuroscope. Het Nederlandse Jora Vision zorgde voor het ontwerp, de engineering en de bouw van de nieuwe attractie.
 
Het Franse postbedrijf La Poste heeft een speciale postzegel uitgebracht van Futuroscope. 
 
In Futuroscope kunnen bezoekers vanaf maart een biertje of colaatje drinken op 35 meter hoogte, in een zwevende bar die onder een luchtballon hangt. De nieuwe Aérobar is een noviteit van hetzelfde bedrijf dat in Disneyland Paris de permanente ballon PanoraMagique in de lucht houdt.
 
Het futuristische park Futuroscope is aan een opmars bezig. Na een aantal moeilijke jaren loopt het toekomstpark nu als een trein.
 

Het 4D-avontuur Arthur in het Franse Futuroscope is uitgeroepen tot beste nieuwe attractie in Europa.
 
Futuroscope, het park bij Poitiers dat gewijd is aan nieuwe technologieën en filmprojecties, heeft de grens van 35 miljoen bezoekers overschreden. 
 
  Het wereldberoemde boek De Kleine Prins krijgt een 3D-filmversie in Futuroscope.
 

In de nieuwe attractie Les Animaux du Futur ontmoeten bezoekers van Futuropscope in Poitiers de dieren van de toekomst.
 


In het Franse filmpark Futuroscope is half december 2009 de nieuwe attractie Arthur, het 4D-avontuur in gebruik genomen.