Lego-winkel bij Disneyland Paris

Het Lego Imagination Center in Walt Disney World - Foto: (c) Disney, Diana Zalucky

Disney Village, het winkel- en uitgaansgebied van Disneyland Paris, heeft de grootste Lego-winkel van Europa.

Het winkelbestand in Disney Village, het uitgaansgebied van Disneyland Paris, is flink opgeschud nadat in 2013 de World of Disney open ging. Deze Disney-winkel aan de kop van het entertainmentcentrum is met 1400 vierkante meter twee keer zo groot als de oude Disney Store. De oude winkel halverwege Disney Village kwam leeg te staan. Duidelijk was dat er met shops en restaurant zou worden geschoven om weer een geheel gevuld Disney-dorp te krijgen.

De nieuwe Lego-winkel komt in plaats van Hollywood Pictures (links) - Foto: (c) Parkplanet

Concept Store

De eerste nieuwe winkel in Disney Village werd een Lego Concept Store. De gethematiseerde shop met de bekende gekleurde steentjes is de grootste van Europa. De Lego Store is gehuisvest in het pand waarin jarenlang Hollywood Pictures zat. Deze winkel vol filmsouvenirs ruimde het veld voor ontelbare bontgekleurde Lego-steentjes.

Woody en Buzz in Lego - Foto: (c) Disney

Imagination Center

In de Downtown Disney-uitgaansgebieden van Walt Disney World in Florida en Disneyland in Californië staan ook grote Lego-winkels onder de naam Lego Imagination Center. Eén van de meest opvallende elementen van deze Lego-shops is de Pick-A-Brick Wall, een muur met bakken vol Lego waar kinderen hun eigen steentjes kunnen scheppen. De Lego-vestigingen in de Verenigde Staten staan vol met Lego-bouwwerken die vaak met een druk op de knop in beweging gezet kunnen worden. Ook Disney-figuren zijn in Lego nagebouwd: bezoekers poseren graag met Sneeuwwitje en Buzz Lightyear en Woody heten gasten welkom bij de ingang.

The World of Disney in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Vernieuwingen

Met de Lego Concept Store en de andere vernieuwingen die op stapel staan krijgt Disney Village weer een geheel nieuwe blik. Sinds de opening in 1992 is het entertainmentgebied tussen de parken en de hotels het meest van alle onderdelen van Disneyland Parijs van aanblik en invulling veranderd. In de afgelopen jaren vestigden zich koffieketen Starbucks en broodjeszaak Earl of Sandwich zich in de straat. En er kwam een nieuwe flagship store met Disney-producten: World of Disney. Deze gigantische winkel wordt gemarkeerd door een koperkleurige Mickey en Minnie. De twee beelden zijn afkomstig van de Disney-winkel in Manhattan. Binnen valt de enorme luchtballon op, die fel afsteekt tegen een donkere hemel met oplichtende sterretjes. In de ballon zitten Mickey, Minnie en Pluto, die terugzweven uit de Franse hoofdstad. Het thema van het nieuwe koopwalhalla is ‘Reizen’.

> Naar Disney Village
> De geschiedenis van Disney Village

2013 © Tekst: Adri van Esch
Foto’s: Disney, Diana Zalucky