Geliefde oude attracties krijgen een high tech jasje.
 
Harry Potter and the Forbidden Journey heeft in Japan 3D-filmbeelden gekregen.
 


Een vraag die sommige mensen al vele jaren bezig houdt: welk groot themapark gaat aan de haal met de rechten van de succesvolle filmtrilogie In de Ban van de Ring? Nieuwe geruchten steken de kop op.
 
Net als Harry Potter krijgt nu ook Super Mario zijn eigen themagebied.
 
  In Hollywood en Singapore is de Transformers 3D-darkride een ongekend succes. De Autobots en de Decepticons strijken in de zomer van 2013 ook neer in Universal Studios in Florida.
 
In Universal Studios bij Orlando kunnen bezoekers Diagon Alley verkennen en een razendsnelle rit maken door de kelders van Gringotts Bank.
 
  De Amerikaanse filmparken van Universal nodigen tijdens Halloween gasten uit om de nachtmerrie van rocker Alice Cooper te betreden.
 
Er komt een vijfde Universal Studios: in het Chinese Beijing. Het nieuwe filmpark moet begin 2018 de poorten openen en gaat ruim 240 miljoen euro kosten.
 
  Precies 22 jaar na opening krijgt Universal Studios in Florida een grote make over. De nieuwe eigenaar Comcast investeert enkele honderden miljoenen dollars in het filmpark.
 
Universal Studios in Florida heeft aangekondigd elk jaar vijfhonderd miljoen dollar te investeren in nieuwe attracties en hotels. Buurman Walt Disney World krijgt het Spaans benauwd.