Disney voert in de Amerikaanse themaparken variabele prijzen in.
 
Het Londense warenhuis Harrods heeft de vierde verdieping getransformeerd tot een Disney-dependance.
 
Fast Pass is ouderwets; Fast Pass Plus komt er aan! Op termijn ook in Disneyland Paris. Met een MagicBand wordt wachten dan goeddeels verleden tijd.
 
Met video • In Walt Disney World in Florida kunnen bezoekers echt babbelen met Mickey; de muis praat zelfs terug.
 
De strijd om een gepaste woning onder de Disney-prinsessen is voorbij. Naast het iconische kasteel van Doornroosje hebben nu ook Belle en Ariël een eigen stulpje in het Magic Kingdom in Walt Disney World. De andere prinsessen kregen hun eigen Princess Fairytale Hall.
 
Met MyMagic+ kunnen bezoekers aan Walt Disney World vooraf hun voorkeuren kenbaar maken en reserveringen voor attracties en restaurants vastleggen. Fans zijn nog niet overtuigd van de innovatieve reserveringstechnologie van Disney.
 
In Downtown Disney in Florida heeft Splitsville, een luxe en trendy bowlingwalhalla met dertig banen en live entertainment.
 
Twee primeurs bij de Disney-parken in de Verenigde Staten deze week: de prijs tussen de themaparken varieert voor het eerst in de geschiedenis en nooit eerder kwamen de kosten voor een dagticket boven de honderd dollar uit. Vanaf nu wel!
 
In het Magic Kingdom en Epcot gaan in 2013 twee Starbucks-zaken open.
 
Het nieuwe Fantasyland in het Magic Kingdom in Walt Disney World is de inspiratiebron voor een nieuwe parade die in 2014 door het themapark in Florida zal trekken. De nieuwe dagparade gaat Festival of Fantasy Parade heten.