Disney heeft het al twee keer geprobeerd: bezoekers laten zweven in vliegende schotels.
 
Tien jaar lang kregen inwoners van zuidelijk Californië in de maanden februari tot mei korting bij Disneyland. Maar het is gedaan met de pret: in Disneyland en vooral in het naastgelegen California Adventure is het zo druk dat Disney de kortingen heeft geschrapt.
 

Enkele attractieparken voegen dit jaar een compleet nieuw themaland aan hun aanbod toe. De twee meest in het oog springende: Cars Land en New Fantasyland.
 
Met video • Het nieuwe Cars Land in Disney’s California Adventure krijgt een eigen, bijna veertig meter lange optochtwagen in de legendarische Rose Parade in Pasadena.
 
  Disney California Adventure heeft de cabine van de beroemde California Zephyr geschonken aan een spoorwegmuseum.
 
  Vakblad Amusement Today deelt de Golden Ticket Awards uit. Het Amerikaanse tijdschrift kan het gros van de beeldjes thuis in eigen land houden: negentig procent van de winnaars zijn parken in de States zelf.
 
  In januari gaat de ingang van Disney’s California Adventure tegen de vlakte.
 

Vijf jaar lang werkten de imagineers van Disney aan een nieuw themaland in California Adventure, naast Disneyland in Anaheim: Cars Land.
 
  California Adventure, het buurpark van Disneyland in Californië, zet drie vrijvaltorens in de etalage.
 

Bij Walt Disney Imagineering wordt gewerkt aan een attractie waarbij bezoekers op voertuigen kriskras door elkaar heen rijden.