ln het Marokkaanse Casablanca moet eind dit jaar Sindibad by Walibi open gaan. Walibi-eigenaar Compagnie des Alpes is adviseur van het attractiepark.
 
Mickey Mouse en Astérix hebben al een eigen attractiepark in Frankrijk. Als het een beetje mee zit, komt daar een themapark rond Robbedoes bij.
 
Het Nederlandse bedrijf P&P Projects zet het concept van Thors Hammer – de nieuwe darkride in het Noorse attractiepark Tusenfryd – in de markt. Er komen diverse verhaallijnen, maar een park kan ook kiezen voor een heel eigen thema.
 
De stripfiguren van Marvel krijgen een eigen themapark: The Marvel Experience. Uniek is dat het een mobiel attractiepark is.
 
Twee Nederlandse bedrijven zorgden dat het Noorse pretpark Tusenfryd afgelopen weekend een nieuwe darkride kon openen. In Thors Hammer gaan de bezoekers op zoek naar de krijgshamer van dondergod Thor.
 
De Vikingen zetten weer voet aan wal in Denemarken, één van hun oospronkelijke thuislanden. Djurs Sommerland krijgt een themagebied rond de Noormannen.
 
Vandaag is het op basisscholen in Nederland en Vlaanderen Grote Rekendag. Bijna een kwart miljoen leerlingen gaan aan de slag met praktische rekenopdrachten die allemaal in het teken staan van het pretpark en de speeltuin.
 
Twee nieuwe parken – in Italië en Rusland – moeten in het voorjaar van 2014 open gaan. Het wordt een race tegen de klok om die attractieparken op tijd klaar te krijgen.
 

Misschien komt het er ooit: een attractiepark helemaal gewijd aan reclame en advertenties. De tekeningen voor Adsland zijn al helemaal klaar.
 
Er is een veelbelovend voorstel voor een nieuw overdekt themapark in Tilburg: Mijn Toekomst Werkt! moet op een innovatieve, educatieve en speelse manier alle facetten rond het thema ‘werk’ belichten. Het is niet de eerste keer dat er een ambitieus plan voor een themapark in Tilburg op tafel ligt.