Disneyland Park is magisch mooi

Met z'n allen naar Disneyland Paris - Foto: © Disney

De wereld van Walt Disney is de meest fantasierijke op aarde. In het sprookjesparadijs ten oosten van Parijs ontmoet je alle beroemde Disney-figuren, reis je door de wonderlijke wereld van Discoveryland en beleef je spannende avonturen in het Wilde Westen.

In 1992 kwam de wondere wereld van Disney ook naar Europa, na de Verenigde Staten en Japan. In Marne-la-Vallée, dertig kilometer ten oosten van Parijs, werd EuroDisney geopend. Enkele jaren later werd de naam veranderd in Disneyland Parijs, maar de naam EuroDisney leeft nog steeds voort in de volksmond. 

Op de voormalige Franse bietenvelden bouwde het Disney-concern het volgens velen mooiste Magic Kingdom ter wereld: het Disneyland Park. De opzet is hetzelfde als bij de oudere parken: bezoekers betreden de magische wereld van Disney door Main Street U.S.A., een romantisch vormgegeven straat uit het Amerika van begin 1900, vol winkels en restaurants. 

DLP Main Street 15pers

Voor het roze kasteel van Doornroosje ligt een plein (Central Plaza) waar vandaan als spaken in een fietswiel paden lopen naar de vier andere minutieus nagebouwde themagebieden: Frontierland (links), Adventureland (linksboven), Fantasyland (rechtdoor) en Discoveryland (rechts). 

Star Tours in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Frontierland is het territorium van de cowboys en indianen, met bergachtbaan Big Thunder Mountain en spookvilla Phantom Manor als hoofdattracties. In Adventureland worden exotische landen aangedaan. De kunstmatige 27 meter hoge boom La Cabane des Robinsons valt meteen op. De meest imposante attractie is darkride Pirates of the Caribbean. 

Mickey Mouse in Disneyland Paris - Foto: (c) Parkplanet

Fantasyland is de kleurrijke wereld waar sprookjesfiguren regeren. Verschillende draaimolens en het vrolijke It’s a Small World bezorgen iedereen een goed humeur. In Discoveryland wordt de toekomst verbeeld zoals die werd gezien door visionairs uit het verleden. Vluchtsimulator Star Tours en donkere mega-achtbaan Space Mountain zijn hier twee van de toppers.

In de avondshow Disney Dreams neemt Peter Pan de gasten mee door de verhalen van Disney. Met projecties, fonteinen, vuur, waterschermen, lasers en vuurwerk wordt op en rond het kasteel een adembenemend sprookje geschilderd. Disney Dreams is een ‘must see’!

Open • Disneyland Park is dagelijks geopend, in de regel vanaf 10.00 uur. De sluitingstijden variëren met de seizoenen, weekenden en piekdagen. Het park is in de weekenden steeds ook ’s avonds open.

Route • Via de A1 vanaf Lille naar Parijs voert je route naar de A104 en de A4 (afslag 14). Het pretpark is met de auto en het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken.

Kosten • Een dagkaartje kost aan de kassa € 75,00. Online tickets bestellen is goedkoper. Kinderen krijgen korting, maar ook bestellen via internet en meerdaagse kaarten besparen geld: lees hier meer.

> Alles over Disneyland Paris op Magischmooi.nl