Met flinke kortingen stimuleren steeds meer pretparken hun gasten vooraf een bezoekdag te reserveren. Het flexibele prijssysteem wordt ook voor attractieparken een niet te keren fenomeen.
 
Hartenhof of Symbolica, Piraña of Kontiki, Discovery Mountain of Hyperspace Mountain, Dizz of Naga Bay, Swampie Swing of Alpenrutsche. What’s in a name?
 
Een pretparkformule exporteren? Disney en Lego zijn er succesvol mee. Puy du Fou en Ferrari gaan een poging wagen, de Efteling denkt erover en Tivoli kent de voor- en nadelen.
 
De stripfiguren van Marvel krijgen een prominente plek in Disneyland in Californië en in Hong Kong, maar Walt Disney World in Florida slaan ze over.
 
Het plan om acht hectare grond bij de Efteling te trekken heeft het groene licht gekregen. Maar acht hectare, kun je daar iets mee?
 
Binnenkort zijn drie resorts volledig eigendom van The Walt Disney Company. In de andere drie heeft de muis een minderheidsaandeel.
 
Dertig jaar geleden tekenden de Franse overheid en The Walt Disney Company een overeenkomst die de weg vrijmaakte voor Euro Disneyland.
 
In Tiel wordt gewerkt aan een twintig meter lang piratenschip voor een waterpark in Israël.
 
Wat wordt het dit jaar? Wat gaat een ticket kosten? 39 euro? De Efteling is een premium product en mag een hoge prijs vragen. En het is de enige manier om de ambitieuze uitbreidingsplannen te financieren.
 
De Efteling wil in 2030 zeven miljoen bezoekers per jaar trekken. Om dat te bereiken heeft het attractiepark een ambitieus groeiplan opgesteld: De Wereld van de Efteling. De weg naar het einddoel kent de nodige hobbels en uitdagingen.
 
Europa-Park is niet alleen een pretpark, maar ook een natuurtheater. Met veertien Europese landen, een slotpark, hangende tuinen, een Zaubergarten en een riviertje dat dwars door het attractiepark slingert als podia.
 
Een nieuwe trend in avondentertainment kondigt zich aan: een show met verlichte drones. Goedkoper en schoner dan vuurwerk en net zo spectaculair.
 
Het Nederlandse Jora Vision haalt dertig procent van zijn omzet in Azië. De firma ontwierp een groot pretpark in de Chinese stad Hefei en een speelpark in een immense shopping mall in Chengdu.
 
Het mag nóg spannender en griezeliger. De echte Halloween-fanaten vragen om steeds intensere horrorbelevenissen.
 
Niet naar het noorden, maar wel naar het oosten, zuiden en westen. De Efteling heeft voor de komende vijftien jaar ambitieuze uitbreidingsplannen.
 
Het gebouw van Voletarium in Europa-Park is onder meer geïnspireerd op het Rijksmuseum in Amsterdam.
 
Eén pretpark uit Duitsland, één uit Frankrijk, één uit Denemarken en één uit Nederland. Meer attractieparken uit Europa acteren niet op het hoogste wereldpodium.
 
Een amusementspark midden in de stad kan geen kant op. Het park kan niet uitbreiden en vernieuwen. Of toch wel?
 
Elk pretpark heeft een ingang, maar niet elk pretpark heeft een mooie ingang. Wat zijn de zes fraaiste en indrukwekkendste?