Toverland krijgt in 2018 een nieuw themagebied met een spectaculaire achtbaan. “De wing coaster is een baan die een ongeëvenaarde vliegervaring oplevert”, vertelt communicatiemanager Tessa Maessen. “De grootsheid en het unieke gevoel van vliegen, fantastisch!”
 
In het Deense Djurs Sommerland neemt hangende achtbaan DrageKongen gasten 825 meter lang in een ijzeren houdgreep.
 
Grote attractieketens vragen het jonge Amsterdamse bedrijf Convious pilots uit te voeren met slimme software voor de verkoop van toegangskaartjes. Dynamische prijzen en ‘noem je eigen prijs’ zorgen voor een hogere ticketverkoop en omzet.
 
Achtbaan Gold Rush in Attractiepark Slagharen is een ‘méér dan waardige opvolger’ van Looping Star, de oudste over-de-kop-achtbaan van Nederland.
 
Het Nederlandse P&P Projects bouwt in Dubai een themaland gebaseerd op de film Smurfs: The Lost Village. “Om dat goed te doen, moet je de Smurfen en de wereld waarin ze leven perfect aanvoelen.”
 
Houten stokjes op een lege vlakke plaat. Dat was de basis voor achtbaan Taron en het slimme dorpje Klugheim in Phantasialand.
 
In de attractie Discobélix van Parc Astérix ruïneert een discusworp van Obelix een klassieke Griekse tempel.
 
De nieuwe visual van Slagharen laat de bestemming beleven als één geheel. De bergen verbeelden het wilde westen.
 
Imagineer Piet De Koninck geeft de Plopsa-parken in België, Nederland en Duitsland hun gezicht.
 
De weg naar een boeiende baan in de attractieparkenbranche is er één met pieken en dalen. Romesh Popelier weet daar alles van.
 
Directeur Wouter Dekkers is trots op Attractiepark Slagharen. “We zijn een mooi, charmant en overzichtelijk familiepark. Dat houden we zo.”
 
In The Forbidden Caves van Bobbejaanland worden alle zinnen geprikkeld. Dat is niet alleen te danken aan de spannende driedimensionale film, de beweging van de expeditiebussen en het gedetailleerde decor, maar ook aan de gidsen van Amazing Cave Tours.
 
Moniek Hover dook in de ontstaansgeschiedenis van de Efteling-attracties Roodkapje en Droomvlucht, en ze ontrafelde het merk Sprookjesboom.
 
Bezoekers schieten in de roos en plots gaan draken brullen en scheren vliegtuigen rakelings over. Lagotronics uit Venlo maakt het mogelijk, met led-pistolen en geavanceerde driedimensionale videogames.
 
P&P Projects is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van thematisering voor attractieparken.
 
Nederlandse ontwerpers en bouwers zorgden voor een staaltje vurige creativiteit in het Franse themapark Vulcania.
 
"In Slagharen zijn veel herinneringen geboren en is voor menigeen geschiedenis geschreven."
 
Stap voor stap wordt Bobbejaanland opgeknapt en vernieuwd. “Onderhoud in het park is niet zomaar een projectje, het is een traject”, zegt directeur Roland Kleve.
 
Uit het Brabantse Asten vertrekken de prachtigste pronkstukken. P&P Projects maakt ze voor parken over de hele wereld.