In New York was al langer een attractie van de Ghostbusters en nu zijn de spokenjagers ook in Europa: Heide-Park heeft de shooter Ghostbusters 5D, die ultimative Geisterjagd. 
 
Een historische prent van het originele Disneyland kan bij een veiling meer dan een miljoen dollar opbrengen.
 
Het Nederlandse designbedrijf JoraVision veranderde talloze karretjes van attracties in fascinerende voertuigjes.
 
Imagineer Eric Daman is beloond met een Spotlight Award voor zijn vele succesvolle ontwerpen voor diverse Europese attractieparken. De laatste jaren is Daman huisontwerper van Phantasialand.
 
Symbolica, Gold Rush, Voletarium, Star Trek en Star Tours, het zijn attracties waar iedereen naar uitkijkt in 2017.
 
De praalwagens van Disney Stars on Parade in Disneyland Paris zijn ‘inklapbaar’. Het publiek zal dat echter nooit zien.
 
De nieuwe Star Trek-achtbaan is voor Movie Park Germany aanleiding het entreegebied te renoveren.
 
Ettelijke miljoenen steekt de familie Van Zuylen van Nijevelt in de uitbreiding van het Tikibad en het vakantiepark op Duinrell.
 
De goudkoorts heeft toegeslagen in Slagharen: het pretpark steekt 14 miljoen in vernieuwingen en laat iedereen in Nederland en Duitsland zoeken naar goudklompjes.
 
Universal Studios moet voor het slopen van waterpark Wet ’n Wild drie miljoen dollar ophoesten.
 
De nieuwe alpine coaster van Bellewaerde heet Dawson Duel, naar Dawson City, bekend van de Yukon International Sled Dog Race.
 
Voor de nieuwe avondshow Star Wars: A Galactic Celebration in Walt Disney Studios hebben de imagineers geavanceerde technieken gebruikt.
 
Net als Epcot in Florida krijgt Hong Kong Disneyland een darkride met de naam Frozen Ever After.
 
Tien van de duurste huizen die in Florida te vinden zijn staan in Walt Disney World, in het miljonairsdorpje Golden Oak, op amper vijf kilometer van het Magic Kingdom.
 
Het Franse Futuroscope heeft het allereerste ‘flying theater’ van Europa: L’Extraordinaire Voyage. De reis voert langs Egypte, Dubai, India, China en de Verenigde Staten.
 
De nieuwe attracties van 2016: top 15 van het mooiste snoepgoed.
 
Legoland barst van de expansiedrift. Nieuw is Legoland Dubai en er komen parken in Japan en Zuid-Korea en niet ver van New York.
 
Een bestaand pretpark van Disney krijgt een compleet ander kasteel. Het kasteel van Hong Kong Disneyland wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig bouwwerk.
 
Europa-Park wil weten welk eten uit België favoriet is, welke stripfiguren en welke bezienswaardigheden.