De praalwagens van Disney Stars on Parade in Disneyland Paris zijn ‘inklapbaar’. Het publiek zal dat echter nooit zien.
 
De nieuwe Star Trek-achtbaan is voor Movie Park Germany aanleiding het entreegebied te renoveren.
 
Symbolica, Gold Rush, Voletarium, Star Trek en Star Tours, het zijn attracties waar iedereen naar uitkijkt in 2017.
 
Ettelijke miljoenen steekt de familie Van Zuylen van Nijevelt in de uitbreiding van het Tikibad en het vakantiepark op Duinrell.
 
De goudkoorts heeft toegeslagen in Slagharen: het pretpark steekt 14 miljoen in vernieuwingen en laat iedereen in Nederland en Duitsland zoeken naar goudklompjes.
 
Universal Studios moet voor het slopen van waterpark Wet ’n Wild drie miljoen dollar ophoesten.
 
De nieuwe alpine coaster van Bellewaerde heet Dawson Duel, naar Dawson City, bekend van de Yukon International Sled Dog Race.
 
Voor de nieuwe avondshow Star Wars: A Galactic Celebration in Walt Disney Studios hebben de imagineers geavanceerde technieken gebruikt.
 
Net als Epcot in Florida krijgt Hong Kong Disneyland een darkride met de naam Frozen Ever After.
 
Tien van de duurste huizen die in Florida te vinden zijn staan in Walt Disney World, in het miljonairsdorpje Golden Oak, op amper vijf kilometer van het Magic Kingdom.
 
Het Franse Futuroscope heeft het allereerste ‘flying theater’ van Europa: L’Extraordinaire Voyage. De reis voert langs Egypte, Dubai, India, China en de Verenigde Staten.
 
De nieuwe attracties van 2016: top 15 van het mooiste snoepgoed.
 
Een bestaand pretpark van Disney krijgt een compleet ander kasteel. Het kasteel van Hong Kong Disneyland wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig bouwwerk.
 
Legoland barst van de expansiedrift. Nieuw is Legoland Dubai en er komen parken in Japan en Zuid-Korea en niet ver van New York.
 
Europa-Park wil weten welk eten uit België favoriet is, welke stripfiguren en welke bezienswaardigheden.
 
Een pretpark zonder wachtrijen is geen toekomstmuziek. Universal in Florida opent een waterpretpark waar lang wachten tot het verleden behoort.
 
Gasten net even anders in een attractie laten zitten is een beproefde manier om een belevenis helemaal nieuw te maken. Disney past deze techniek toe in een Flying Theater 2.0 in Animal Kingdom.
 
Aaron Crow is niet bang voor gevaar. En ook het publiek moet zijn angsten overwinnen, vindt de illusionist. Wat hij daarmee bedoelt, laat hij tijdens Halloween zien in Bobbejaanland.
 
Parijs lonkt naar de World Expo 2025. Als de stad de wereldtentoonstelling krijgt toegewezen, zou er zomaar een Epcot-achtig park naast Disneyland Paris kunnen komen.