De kindervriendjes Mega Mindy, Piet Piraat, Bumba, Plop, Klus en Lui, ze hebben allemaal hun eigen attracties in Plopsaland in De Panne. Maya de Bij heeft er een kleurrijk overdekt speelland en K3 zelfs een eigen museum. En je kunt al die televisiesterren ook nog persoonlijk ontmoeten!
 
Bobbejaan was een beroemde zingende cowboy. In zijn eigen ‘plezante land’ is de sfeer van het wilde westen nog overal merkbaar. Naast een cowboystadje en een overdekt Kinderland heeft Bobbejaanland in Lichtaart zeven achtbanen en drie natte boottochtjes.
 
Wat maakt Bobbejaanland ‘het plezantste land’? Welke attracties mag je niet overslaan?
 
Walibi Belgium - niet ver van Brussel - is de bakermat van de Walibi-familie. Rond een meer liggen talloze spannende attracties, waaronder de legendarische overdekte loopingachtbaan Psyké Underground. Naast het pretpark in Wavre ligt het overdekte zwemparadijs Aqualibi. 
 
In Bellewaerde wonen leeuwen en tijgers naast de achtbaan, zebra’s en giraffen naast de wildwaterbaan en de olifanten en apen naast de speeltuin. In het pretpark in Ieper waan je je in de jungle, in Mexico of in Afrika.
 
Water en zeedieren spelen een hoofdrol in Boudewijn Seapark. Het pretpark heeft niet alleen draaimolens, botsauto’s en een grote waterspeelplaats, maar ook shows met dolfijnen en zeeleeuwen. Zelfs de achtbaan van het pretpark in Brugge is in stijl: met een orka op de neus van de trein.
 
Walibi Belgium bouwde loopingachtbaan Turbine - ook bekend als Sirocco - om tot Psyké Underground.
 
In Plopsaland De Panne hebben de Vikingen hun eigen themazone: Wickieland.
 
In 2013 opende Bellewaerde de nieuwe achtbaan Huracan. Tijdens de bouw vertelde pretparkdirecteur Stefaan Lemey wat zijn favoriete zone in de baan zou worden.
 
Begonnen als een overdekt podium voor de zingende cowboy Bobbejaan Schoepen groeide de bestemming in een halve eeuw uit tot een compleet en geliefd pretpark.