aa heide park

Kleurrijke kermisattracties en sensationele achtbanen wisselen elkaar af in het groene Heide-Park. Het pretpark op de Lüneburger Heide heeft de hoogste houten achtbaan van Europa en een loopingcoaster waarbij de passagiers naast de baan hangen.

Het Heide-Park staat bomvol attracties; het park zegt trots er meer dan vijftig te hebben. Er zijn er drie die al van verre domineren en ook de skyline bepalen. Paradepaardje is de houten achtbaan Colossos, met zestig meter de hoogste ter wereld. Een eerste afdaling van zestig graden en een snelheid van 120 kilometer per uur geven ook aan hoe kolossaal deze achtbaan is. Andere hoogtepunten zijn de vrijevaltoren van ruim honderd meter (ook een wereldrecord) en de uitzichttoren van 75 meter.

Heide Park Colossos afdaling 14pers

Heide-Park telt naast Colossos nog zes andere grote achtbanen, waaronder Krake, met een loodrechte val van meer dan veertig meter. In de hypercoaster Desert Race worden bezoekers als een katapult in 2,4 seconden afgeschoten naar een snelheid van honderd kilometer.

In themagebied Transsilvanien staat wing coaster Flug der Dämonen, een achtbaan waarbij de berijders in stoeltjes naast de rails zitten. De rollercoaster is veertig meter hoog en 772 meter lang. Onderweg raast de trein met een topsnelheid van honderd kilometer per uur rakelings langs allerlei objecten als muren, bruggen en achtbaanrails. Flug der Dämonen start ondersteboven: na de lift vallen de inzittenden heel langzaam in een halve looping van 180 graden. In totaal gaat de trein vijfmaal over de kop.

Heide Park ToPiLauLa Schlacht Foto Adri PP

Het ruim opgezette en groene park – met oppervlakte van maar liefst 85 hectare – telt talloze traditionele attracties die bekend zijn van kermissen, zoals de Breakdance, Round Up, Enterprise en Top Spin in het Dal van de Maya's.

De laatste jaren legt Heide-Park zich meer toe op het thematiseren van attracties. Goed voorbeeld daarvan zijn het Hollandse stadje, met grachtenhuizen en een windmolen, en het ingangsgebied Heidedorp, met prachtig nagebouwde, rietbedekte huizen uit de omgeving van de Lüneburger Heide.

Heide Park Flug der Daemonen 14pers

Attracties

Snelle attracties: Flug der Dämonen (wing coaster met de stoeltjes naast de baan) – Colossos (hoogste houten achtbaan ter wereld) – Krake (dive coaster) – Desert Race (katapultachtbaan) – Scream (vrijevaltoren) – Limit en Big Loop (loopingachtbanen) – Bobbahn (bobachtbaan)

Familieattracties: Indy Blitz (familieachtbaan) – Mountain Rafting (een van de drie wildwaterbanen) – Panoramatoren – Sprookjestocht – Mississippiboot – Grachtentocht (door het Hollandse stadsdeel) – Tal der Maya (draaimolens)

Shows: Madagascar Live! It’s Circus Time (circusvoorstelling met de cast van animatiefilm Madagascar) – Piratenspektakel (in de Piraten Arena) – Maya Avonturenshow (op de Seebühne)

Heidei Park Wellenflieger La Ola 14pers

Restaurants

Panorama (grootste restaurant, Duitse keuken, maar ook wokspecialiteiten) – Brauhaus (Zuid-Duitse gerechten zoals Zwiebelrostbraten en schnitzels) – Capitol (gebouw in Victoriaanse stijl, zelfbediening) – De Ole Kutter (Hollandse patat)

Waar?

Heide-Park, Heidenhof, 29641 Soltau, Duitsland, tel. 0049 18 05 91 91 01 • Gelegen halverwege Hannover en Hamburg. Via de A1 (Apeldoorn en Hengelo) naar de Duitse grens. Vervolgens over de A30 (langs Osnabrück) naar Hannover. Bij Hannover de A7 naar Hamburg volgen. Afslag 44 (Soltau-Ost) nemen en de borden Heide-Park volgen • Met de trein naar stations Wolterdingen of Soltau en dan wandelen naar het park (twee kilometer) of shuttlebus nemen • Kaart

Heide Park Luchtfoto Kai Schulte 12pers

Overnachten

Heide-Park heeft een eigen hotel aan de rand van het park: Port Royal. Het hotel telt 150 kamers en zestien suites.

Druk?

Aantal bezoekers per jaar: 1.525.000.

hps mountain rafting 11pp

Wanneer?

Open van 8 april tot en met 31 oktober 2017, dagelijks vanaf 10.00 uur. Gesloten op 24 april en 18 en 25 september 2017.

Kosten

Entreeprijs: € 46,00 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar: € 39,00 • Parkeren: € 6,00

Heide Park Krake baan 14pers

Tips

Achtbaan Krake is een spannende attractie. Net voordat de dive coaster 41 meter de diepte in duikt, blijft het voertuig enkele adembenemende seconden stilhangen. Dan stort de trein omlaag en volgt een 476 meter lang traject door een halve looping en een draaiing om de eigen as. Halverwege schiet de trein door water, wat een gigantische splash tot gevolg heeft.

Ouders kunnen even uitrusten terwijl de kinderen zich vermaken in het westerndorpje Lucky Land. Speciaal voor de jeugd tot twaalf jaar staan daar een klein reuzenrad, een avonturenspeelplaats en een indianenachtbaan. Kinderen kunnen er naar goud zoeken en hoefijzer werpen.

Kies voor een bezoek aan Heide-Park een mooie dag uit. De meeste attracties en zelfs de theaters in het park zijn in de openlucht. Bij veel regen is het Heide-Park geen goede keus.

Heide Park Roter Baron 14pers

Fun fact

Europa’s hoogste houten achtbaan Colossos is de populairste attractie in Heide-Park. Op nummer twee staat achtbaan Krake en op de derde plek vrijevaltoren Scream. Dat blijkt uit enquêtes onder de bezoekers van het pretpark. Vraag je het alleen aan de families, dan is er een andere nummer een: de Bobbahn.

hps bobbahn 11pp

Verder lezen

Heide-Park krijgt de shooter Ghostbusters 5D, die ultimative Geisterjagd, gebaseerd op de popualaire films over een groepje wetenschappers dat op geesten jaagt. Het is de eerste darkride voor het Duitse pretpark.

- Artikelarchief van Heide-Park
- Parksite

© Tekst: Parkplanet – Foto’s: Heide-Park en Parkplanet