aa farup sommerland

Fårup Sommerland is een typisch Deens ‘zomerland’: het is een pretpark en een waterpark in één.

Fårup Sommerland is een wonderlijk attractiepark. Dat begint al bij de ingang. De auto hoeft niet eerst geparkeerd te worden op een immens parkeerterrein, waarna je je lopend naar de ingang en vervolgens door het park moet begeven. Nee, Fårup Sommerland is een drive-in-park: je mag met je auto doorrijden tot aan de kassa, vanuit je autoraampje betalen en vervolgens gewoon het park in tuffen. 

farup waterpark wild riverJe kunt je auto midden op het terrein stallen en dat heeft veel voordelen. Zo kun je je kofferbak gebruiken als ideale voorraadkast. Picknickmanden en koelboxen kunnen in de wagen blijven staan tot op het moment dat je ze nodig hebt; je hebt immers altijd direct toegang tot je eigen auto. 

Da’s ook handig voor zwemspullen, want die hebben de bezoekers van Fårup Sommerland wel nodig. Het Deense park is namelijk waterpark en pretpark in één. Het waterpark ligt mooi ingebed in de natuur. Naast een golfslagbad zijn er glijbanen en waterkanalen waar de gasten zich met drijvende banden op wagen. 

Fårup is ook meteen een afwisselend attractiepark, met voor de kleintjes allerlei draaimolens, bootjes en klim- en klauterapparaten. Voor de wat grotere kinderen is er een vulkaanachtige klimwand en het avonturenparcours Skattejagten. 

farup rutschebanen flagermusenMaar het kan ook snel en spectaculair in Fårup Sommerland, bijvoorbeeld in een van de vijf achtbanen. Meest opvallende rollercoaster is Lynet, waarbij de wagentjes door twee loopings worden geschoten. Iets minder snel, maar zeker zo spannend zijn de houten Falken en Flagermusen, een wilde muis-achtbaan met draaiende gondels. 

De hangende achtbaan Orkanen – van Nederlands fabricaat – schiet onder het wateroppervlak door. Wie na Orkanen en het aquapark nog niet genoeg water heeft gezien, stapt in de River Rafting of de Colorado River, de wildwaterbanen van Fårup Sommerland. 

Loopingachtbaan Lynet

Attracties

Snelle attracties: Lynet (loopingbaan) – Falken (houten reuzenachtbaan) – Flagermusen (draaiende achtbaan) – Wet Racer (speedbootjes) – Hvirvelvinden (snel ronddraaiende en vliegende wervelwind) – Aqualoop (35 meter lange waterglijbaan met lancering)

Familieattracties: Orkanen (hangende achtbaan) – River Rafting (wildwaterbaan met ronde boten) – Colorado River (boomstammenbaan) – Lille Lyn (kinderachtbaan) – Mine-Expressen (achtbaan met mijntreintje) – Skattejagten (klauterparcours) – Waterpark 

Show: 4D Biograf (film die het geheim van slot Hemmelighed onthult)

Restaurants

Loen (pizza en pasta) – Oasen (vleesgerechten van de barbecue) – Søterrassen (buitenterras met uitzicht op de kanovijver)

Faarup Summerland Waterglijbaan Foto Visit Denmark

Waar?

Fårup Sommerland, Pirupvejen 147, 9492 Blokhus, Denemarken. Tel. +45 (0) 98 88 16 00 • Fårup Sommerland ligt op het Deense schiereiland Jutland, ten noordwesten van de stad Ålborg (Aalborg). Volg snelweg E45 tot aan Ålborg; neem daar afrit 21. Volg vanaf daar de N55 in de richting van Åbybro en vervolgens richting Blokhus. Bij Blokhus staat Fårup Sommerland met borden aangegeven • Kaart 

Wanneer? 

Open van 1 mei tot en met 22 oktober 2017, van 10.00 tot 17.00 uur. In de zomer langer open • Van 14 juni tot en met 20 augustus dagelijks geopend. Daarvoor en daarna op sommige werkdagen gesloten: check de parksite • Het waterpark is open van begin juni tot begin september. 

Faarup Summerland Rapid River Familie Foto Visit Denmark

Druk?

Aantal bezoekers per jaar: 586.000.

Kosten

Entreeprijzen 2017: tot en met 2 juni en vanaf 28 augustus: 240 DKK per persoon (circa € 32,00). Van 3 juni tot en met 27 augustus: 275 DKK (circa € 37,00) • 65-plussers: tot en met 2 juni en vanaf 28 augustus: 190 DKK per persoon (circa € 25,50). Van 3 juni tot en met 27 augustus: 210 DKK (circa € 28,00) • ’s Middags korting op de entreeprijs.

Faarup Summerland Colorado River Foto Visit Denmark

Verblijf

Hotel Fårup ligt midden in het pretpark. De gasten van de 51 kamers hebben uitzicht over het meer en op de achtbanen Falken en Orkanen. 

Tips

Gebruik je auto als kluisje. Je kunt er constant bij. In de kofferbak past een eet- en drinkvoorraad voor de hele familie. Vergeet niet zwemspullen mee te nemen; die kunnen ook uitstekend in de auto blijven liggen.

Hangende achtbaan Orkanen

In Fårup Sommerland kunnen bezoekers zelf barbecueën. Vlees kan zelf meegebracht worden, maar er zijn ook barbecuepakketten in het park te koop. De nationale sport in Fårup is picknicken; overal staan bankjes en tafels.

Verder lezen

- Parksite

 

© Tekst: Parkplanet – Foto’s: Fårup Sommerland, Visit Denmark