aa djurs sommerland

Na een duik in het golfbad van Waterland of een ritje in waterachtbaan Skatteøen kun je in Djurs Sommerland je eigen vlees op de barbecue leggen. 

De poorten van Djurs Sommerland gingen voor het eerst open in 1981. Elk jaar werd het park – dat alleen in de zomermaanden open is – verder uitgebreid. Het is nu het op vier na grootste pretpark van Denemarken. In de beginjaren had Djurs Sommerland alleen wat trampolines, roeiboten, kano’s en fietsen. Tegenwoordig worden de attracties waarbij de bezoekers actief moeten zijn afgewisseld met mechanische attracties als draaimolens, wildwaterbanen en achtbanen.

Djurs Sommerland Piraten Foto Visit Denmark

In 2008 kreeg Djurs Sommerland de toen grootste achtbaan van Denemarken: Piraten. De rollercoaster is 755 meter lang, 32 meter hoog en bereikt snelheden van 90 kilometer per uur. Juvelen is een 1000 meter lange achtbaan met open scooters. Gasten schieten met 85 kilometer per uur door het verlaten Mexicaanse oerwoud. Bij Skatteøen eindigt de achtbaanrit met een grote plons in het water. 

Naast spannende attracties als de achtbanen Piraten, Juvelen en Thors Hammer heeft het pretpark een themagebied dat ontworpen is door het Nederlandse bedrijf Jora Entertainment. In Bondegårdsland – Boerderijland in goed Nederlands – staan tien attracties, waaronder draaimolens, glijbanen en een mini-vrijevaltoren. In de achtbaan Den Vilde Hønsejagt gaan de jonge bezoekers met de vos achter de kippen aan. De attracties worden omgeven door vakwerkhuizen met rieten daken, watermolens, landbouwmachines en reuzengroenten. 

Djurs Sommerland Wild River Foto Visit Denmark

Djursland Sommerland telt nog zeven andere themagebieden, waaronder Piratenland, Westernland, Mexicoland, Vikingland en Afrikaland. Daarnaast biedt het 48 hectare grote pretpark in het noordoosten van Jutland de gasten op warme dagen een plek om af te koelen: in Waterland (Vandland) zijn glijbanen, een golfbad en een waterspeeltuin in Hawaïaanse stijl.

Bondegårdsland in Djurs Sommerland

Attracties

Snelle attracties: Skatteøen (watercoaster) – Piraten, Juvelen en Thors Hammer (achtbanen) – Colorado River (wildwaterbaan) – Ørnen (tuimeltoren)

Familieattracties: Rio Grande Rafting (wildwaterbaan met ronde boten) – Djurs Ekspressen (trein rond het park) – Søulken (Polyp met piratenbootjes) – Den Vilde Hønsejagt (familieachtbaan) – Hottentot Karrusellen en Kannibal Gryderne (snelle draaimolens) – Piratfisken (junior wildwaterbaan) – Tarzanland (speelland) – Jungle Safari (boottochtje) – Wild West Karrusellen (zweefmolen) –Texas Town (kinderspeelplaats)

Shows: Mr. Millers Magical Show (Goochelshow in Cowboy City) – Duikshow (in de zomer) – Illusionistenshow (tijdens Halloween, in oktober)

Djurs Sommerland Rio Grande 15pers

Restaurants

Laredo Restaurant (bedieningsrestaurant, vlees van de grill) – Wild West Buffet (vlees en salads) – Pizzeria (buffetrestaurant met pizza’s en pastas)

Druk?

Aantal bezoekers vorig jaar: 801.593.

Djurs Sommerland Juvelen 15pers

Waar?

Djurs Sommerland, Randersvej 17, 8581 Nimtofte, Denemarken. Tel. +45 (0) 86 39 84 00 • Djurs Sommerland ligt in Oost-Jutland. Volg snelweg E45 tot aan Randers. Neem afslag 43 (Sønder Borup) en volg vervolgens dertig kilometer hoofdweg 16 richting Grenå • Kaart

Djurs Sommerland sablen 15pers

Wanneer?

Open van 6 mei tot en met 22 oktober 2017, vanaf 10.00 uur. Dagelijks geopend van 17 juni tot en met 16 augustus. Daarvoor en daarna op sommige werkdagen gesloten; check de parksite • Halloween van 14 tot en met 22 oktober 2017 • Waterland is geopend van 3 juni tot en met 20 augustus 2017.

Kosten

Entreeprijzen 2017: van 6 mei tot en met 18 juni: 260 DKK (circa € 35,00). Van 19 juni tot en met 22 oktober: 280 DKK (circa € 37,50) • 65-plussers: van 6 mei tot en met 18 juni: 225 DKK (circa € 30,25). Van 19 juni tot en met 22 oktober: 245 DKK (circa € 33,00) • Parkeren: gratis

Djurs Sommerland skatteoen 15pers

Tips

Bezoekers aan Djurs Sommerland kunnen hun eigen eten meebrengen en vlees grillen op de barbecues in het park. Overal in het groene park zijn picknickplekjes aanwezig.

In watercoaster Skatteøen maken gasten een tocht langs piraten, octopussen en verborgen schatten. De bootjes op deze waterachtbaan schieten van 28 meter hoogte met een snelheid van 70 kilometer per uur de golven in.

Djurs Sommerland Wild West Karrusellen Foto Visit Denmark

Verder lezen

“DrageKongen is niet alleen de langste en hoogste hangende familieachtbaan van Europa, maar ook uniek door een eerste lancering uit het station een grote grot in”, zegt Henrik B. Nielsen, directeur van Djurs Sommerland.

- Halloween in pretparken floreert
- Parksite

© Tekst: Parkplanet – Foto’s: Djurs Sommerland, Visit Denmark