Bouwtekening

Bouw Bosrijk Efteling van start

Bouwtekening

Nog deze maand begint de Efteling met het bouwrijp maken van de veertien hectare bosgrond voor het verblijfspark Bosrijk. 

Na de winterperiode wordt daadwerkelijk met de bouw begonnen.

{googleads right}Landhuis

In het park ten zuiden van de Efteling komen een landhuis, appartementen en verschillende kleine huisjes met in totaal duizend bedden. Naar verwachting zullen de bouwwerkzaamheden achttien maanden in beslag nemen en kunnen de eerste gasten in het najaar van 2009 worden begroet. Met Bosrijk zet het Kaatsheuvelse attractiepark de eerste stap naar een jaarrond openstelling.

Natuur

Bij de plannen voor Bosrijk is samengewerkt met de Brabantse Milieufederatie (BMF) en Natuurmonumenten. Efteling heeft toegezegd de natuur die moet sneuvelen voor de aanleg van het vakantiepark voor meer dan honderd procent te zullen compenseren. Bosrijk gaat tussen 35 en 40 miljoen euro kosten.

2007 (c)

Meest bezochte parkprofielen