Riesenrad bij avond

Prater opgepoetst

Riesenrad bij avond

Het beroemde Weense stadspretpark Prater heeft een opknapbeurt gekregen.

De centrale entree van het park, de Riesenradplatz, kreeg vernieuwde gebouwen die zijn gewijd aan de historische figuur Basilio Calafati, een zakenman die honderd jaar geleden aan de basis stond van het Prater. Zijn geest is terug in de nieuwe ingang, een vierkant plein met panden die een nostalgische blik op het Wenen van weleer geven.

{googleads right}Basilio’s Magisches Wien

In twee van de entreegebouwen zijn nieuwe multimediale attracties gevestigd. In Vienna Airlines maken bezoekers een simulatorvlucht over de Oostenrijkse hoofdstad en in Miraculum draait een driedimensionale film over Basilio Calafati. Naast de vernieuwde entree, die de naam Basilio’s Magisches Wien heeft meegekregen, is er ook een aantal nieuwe attracties in het park te vinden, zoals Calafatis Magischer Rotor, een Turbo en een Top-Spin.

Reuzenrad

Het Prater heet eigenlijk Wustelprater, maar wordt in de volksmond altijd afgekort tot Prater. Het attractiepark – gevestigd in een uitgestrekte groene zone in Leopoldstadt, het oostelijk stadsdeel van Wenen – is ongeveer twintig hectare groot. Meest bekende attractie van het Prater is het opvallende Riesenrad; 65 meter hoog en geopend in 1897.


© 2008 PARKPLANET

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)