Leeuwen in Bellewaerde

Dieren gedijen goed in Bellewaerde

Leeuwen in Bellewaerde

De beesten in het dierengedeelte van Bellewaerde hebben het niet slecht getroffen, constateert dierenwelzijnsorganisatie GAIA in zijn rapport over vijftien Belgische dierentuinen en hun naleving van de wet.

Bellewaerde krijgt van GAIA het predicaat ‘vrijwel in orde’. Slechts twee andere dierenparken kregen dezelfde waardering, andere parken scoorden ‘middelmatig’ (Planckendael), ‘onvoldoende tot middelmatig’ (Boudewijn Seapark) en zelfs ‘ondermaats’ tot ‘slecht’. De drie parken die in de laatste categorie vallen (in Ingelmunster, Heusden en Hoei) moeten volgens GAIA gesloten worden.

Welzijn

Bellewaerde is naast een pretpark ook een dierenpark, met meer dan driehonderd exotische dieren. Een gespecialiseerd team van zes dierenverzorgers is fulltime aan het werk om het welzijn van de beesten te garanderen. Het park werkt nauw samen met dierenartsen en dierenparken uit binnen- en buitenland. In de afgelopen jaren bouwde het park in Ieper nieuwe verblijven voor de olifanten, leeuwen en tijgers. In juli werd 800.000 euro geïnvesteerd in een nieuwe savannezone met aangepast binnen- en buitenverblijf voor de giraffen.

{googleads right}Educatie

Bellewaerde kent diverse educatieve projecten. Zo kunnen de bezoekers op de infoborden in het park meer informatie terugvinden over de verschillende dieren en zijn er ter plaatse dierenverzorgers aanwezig om vragen van de bezoekers te beantwoorden. Voor scholen is er het project Exotic Animal Days, waarbij de leerlingen met een gids een kijkje achter de schermen nemen.


© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: THOMAS WILLEMSEN

Meest bezochte parkprofielen