Poorthuys in Efteling Bosrijk

46 miljoen voor Efteling Bosrijk

Poorthuys in Efteling Bosrijk

Efteling investeert 46 miljoen euro in de eerste fase van Bosrijk.

Daarmee is het vakantiepark het grootste en duurste project in de geschiedenis van het pretpark. Met de bouw van Bosrijk gaat een langgekoesterde wens van de Efteling in vervulling. De eerste gasten worden op 11 december 2009, bij de start van de Winter Efteling, in Bosrijk verwelkomd.

Jaarrond opening

Bosrijk komt te liggen in de uitlopers van de Loonse en Drunense duinen en grenst aan de Efteling. Tijdens een meerdaags bezoek kunnen gasten twee of drie overnachtingen combineren met onbeperkte toegang tot het attractiepark. Door overnachtingsmogelijkheden in de omgeving te bieden, wil de Efteling meer bezoekers uit verder gelegen provincies en omringende landen naar het park trekken. Bovendien wil de Efteling, naast een dagje uit, het meerdaagse verblijf stimuleren en een nieuwe stap zetten in de richting van de jaarrond opening van het attractiepark. Met de komst van het vakantiepark gaat deze wens in vervulling.

Grootste investering

Met de bouw van het verblijfsaccommodatie is een investering van 46 miljoen euro gemoeid. Daarmee is het de grootste investering in het 56-jarig bestaan van de Efteling. In 2006 investeerde het park nog twintig miljoen euro voor de populaire attractie De Vliegende Hollander. Naar verwachting zullen tachtig tot honderd personen een nieuwe werkplek vinden in de eerste fase van Bosrijk. 

{googleads right}Boshuysen

Het gebied van Efteling Bosrijk beslaat zeventien hectare en ligt tussen de Efteling en het Efteling Golfpark. Het vakantiepark bestaat uit 178 Bos- en Dorpshuysen en appartementen met plaats voor in totaal duizend gasten. In de tweede fase mag de Efteling met nog vijfhonderd extra bedden uitbreiden. Met milieu-organisaties is afgesproken dat de verblijfsaccommodatie bij de Efteling uiteindelijk maximaal 2100 gasten mag herbergen.

Imposante gebouwen

De huizen van Bosrijk liggen in een gevarieerd landschap met duinen, dichte stukken bos, een open veld en water en hebben een authentieke uitstraling door het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen zoals hout en stenen. Naast de huizen vindt men twee imposante en gethematiseerde gebouwen, waar gasten naast appartementen ook alle centrale voorzieningen treffen zoals de receptie, een grand café en een overdekte waterspeelplaats voor kinderen. De accommodaties zijn geschikt voor vier, zes of acht personen en zijn van alle gemakken voorzien. Van de appartementen en huisjes is een aantal ingericht als VIP-accommodatie en heeft een aantal speciale voorzieningen voor gehandicapten.

Klaas Vaak

Bij Bosrijk is gekozen voor thematisering op basis van een verhaal: Klaas Vaak is subtiel aanwezig, met lichte thematisering en entertainment. In het vakantiepark kunnen gasten korte arrangementen boeken. Daarnaast biedt het vakantiepark ook extra voorzieningen, zoals een ontbijt in de Efteling met sprookjesvriendjes of een speciale Efteling-avond in een exclusief voor Bosrijk-gasten opengesteld gedeelte van het park.

 Natuur en milieu

De plannen voor het verblijfsgebied zijn gebaseerd op uitgebreide onderzoeken naar de flora en fauna in het gebied en tot stand gekomen in nauw overleg met de Brabantse Milieu Federatie (BMF) en Natuurmonumenten. Veel milieuvriendelijke maatregelen voor Bosrijk sluiten nauwgezet aan op initiatieven die al jaren geleden binnen de Efteling en golfpark in gang zijn gezet, zoals het helofytenfilter en de centrale warmte-koudeopslag. 

________________________________________________________________________________

Poorthuys

De artist impression boven toont het Poorthuys, waar de centrale voorzieningen van Bosrijk zijn gehuisvest. Het is bovendien de poort naar het vakantiepark. Links van de poort zijn de gevels van het Badhuys zichtbaar, de waterspeelplaats. Door de kleine raampjes kunnen gasten op het plein een blik naar binnen werpen. Rechts van de poort bevinden zich het grand café, de receptie en het uitgiftepunt voor het ontbijt en pizza’s. Boven de poort bevinden zich 24 Poorthuys-appartementen. De poort is een belangrijk element in de landschapsinrichting. Als gasten voor de poort staan, kijken ze uit over de waterpartij en zien ze in de verte boven de boomtoppen de imposante torens van het Landhuys, zo’n vierhonderd meter verderop.

Huisjes aan het plein in Efteling Bosrijk

Huisjes aan het water in Efteling Bosrijk
In Bosrijk kunnen gasten kiezen tussen huisjes
aan het plein of aan het water

© 2008 PARKPLANET – ARTIST IMPRESSIONS: EFTELING 

Meest bezochte parkprofielen