Het Badhuys in Efteling Bosrijk

Lovend over Bosrijk

Het Badhuys in Efteling Bosrijk

De pers is over het algemeen vol lof over Bosrijk, het nieuwe verblijfspark van de Efteling. 

Volgens het AD steek het bungalowpark Center Parcs en Landal naar de kroon. De Standaard vindt Bosrijk nog mooier dan het attractiepark zelf.

Een plaatje

Het Algemeen Dagblad roemt ingangs- en appartementengebouw Het Poorthuys en het dorpsplein van Bosrijk, waaraan de Dorpshuysen gelegen zijn. “Het dorpsplein met geschakelde huisjes is een plaatje. Alsof het er al eeuwen staat, vormen de oud-Hollandse geveltjes een bont palet rondom de waterpomp op het plein.”

Juweeltje

Het kleine zwembad, Het Badhuys, is in de ogen van de AD-redacteur ‘stilistisch gezien een juweeltje’. De verslaggever is ook erg te spreken over de interieurs van de vakantievertrekken. “Of je nu in een vrijstaand Boshuys of een appartement verblijft: de aankleding is altijd warm, romantisch en luxueus. Gelukkig is hier niet gekozen voor de kale, kleurloze interieurs die je nog al eens in andere bungalowparken aantreft. (…) Het ruime Boshuys overtuigt met glas-in-lood-ramen, houten vloeren, royale stoffering in warme tinten, en veel oud, onbewerkt hout dat is gebruikt voor tafels, stoelen en lampen.”

Iets te zakelijk

Volgens het AD gaat de beleving van Bosrijk verder dan Center Parcs en Landal. Toch heeft de Nederlandse krant ook wat kritische noten: “Veel vrijstaande huisjes zien er aan de buitenkant net iets te zakelijk uit en verraden daarmee dat het hier om rechttoe rechtaan-nieuwbouw gaat” en “Het Landhuys ziet er aan de buitenkant niet helemaal authentiek uit”.

Natuurlijke materialen

De Belgische krant De Standaard noemt Bosrijk ‘nog meer een aanrader dan het pretpark zelf’. Volgens het ochtendblad is bij de bouw niet op een stuiver gekeken. “De huisjes zijn opgetrokken in de natuurlijke materialen die bij de Efteling passen en de interieurinrichting is even sober als smaakvol en praktisch. (…) Een investering van meer dan vijftig miljoen euro, om u te dienen. Wat kan een mens nog meer wensen?”

Reserveringen

De verslaggever adviseert het Kaatsheuvelse pretpark wel om eens na te denken over een wat minder rigide reserveringspolitiek. “U kunt zo’n huis of appartement namelijk alleen huren voor een verlengd weekend (drie overnachtingen, vier dagen toegang tot de Efteling), of voor een midweek (twee overnachtingen, drie dagen Efteling). De prijzen zijn relatief hoog, maar dat is niet ons grootste bezwaar: je hebt geen drie, en zeker geen vier dagen nodig om het pretpark af te werken, en dit vreemde beleid verplicht ouders met schoolgaande kinderen om tijdens de schoolvakanties te komen.”

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen