300 meter virtueel

In de nieuwe VR-attractie in het Japanse Huis ten Bosch beleven gasten een virtuele vrije val in een achtbaan van 300 meter.

Themapark Huis ten Bosch in Japan - Foto: © Adri van Esch

Elk record wordt gebroken in de nieuwe virtuele achtbaan van het Japanse themapark Huis ten Bosch. Met 3D-brillen op beleven gasten onder meer een vrije val van driehonderd meter.

Themapark Huis ten Bosch bij de Japanse stad Nagasaki heeft een virtual reality-attractie geopend die bezoekers het gevoel geeft in een gigantische achtbaan te zitten. De virtuele afmetingen van de rollercoaster worden in het echt nergens gehaald. Met 3D-brillen en bewegende stoelen simuleert de attractie VR-King een vrije val loodrecht omlaag van driehonderd meter.

270 km/uur

Tijdens de virtuele rit suizen gasten van Huis ten Bosch met een snelheid van 270 kilometer per uur over een achtbaan die liefst drie kilometer lang is. Het tochtje in VR-King duurt twee minuten en dertig seconden. Een eenmalig ritje is inbegrepen in het all in-ticket van het bijzondere Japanse themapark. Wie extra ritjes wil maken betaalt per keer vier euro bij.

Gouda en Sneek

Huis ten Bosch is beroemd geworden door levenechte kopieën van Nederlandse gebouwen. In het park staat onder meer een replica op ware grootte van de Domtoren in Utrecht. Naast heel veel huizen en grachtenpanden uit Nederland heeft het park ook één-op-één gebouwde kopieën van het gotische stadhuis van Gouda, de waterpoort van Sneek, kasteel Nijenrode en de Passage in Den Haag.

Themapark Huis ten Bosch in Japan - Foto: © Adri van Esch

Den Haag in Japan

Door het bijzondere pretpark loopt zes kilometer aan grachten en kanalen. Aan de rand van park Huis ten Bosch is het Centraal Station van Amsterdam nagebouwd. In het gigantische gebouw is hotel Okura gevestigd. Hoogtepunt is een getrouwe nabootsing van Huis ten Bosch, het voormalige woonpaleis van koningin Beatrix in Den Haag. In het paleis bij Nagasaki is een permanente expositie van werk van Japanse en internationale kunstenaars ondergebracht. De complete Oranjezaal is door de Nederlandse kunstenaar Rob Scholte voorzien van een 1200 vierkante meter grote wandschildering.

21 augustus 2017 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Adri van Esch
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen