Kippenvel voor Halloween: waar kun je griezelen?

Halloween: lekker griezelen, de longen uit je lijf schreeuwen van angst of kippenvel krijgen van geesten en zombies. In welke pretparken kan het?

Halloween is voor veel attractieparken één van de drukste periodes van het seizoen. Het populaire meerdaagse griezelevenement trekt elk jaar weer veel bezoekers. Vorig jaar werden vanwege corona veel Halloween-festiviteiten afgelast, dit jaar kan er weer volop gegriezeld worden in de pretparken. Maar nog steeds geldt: vooraf reserveren en er zijn diverse maatregelen van toepassing om iedereen veilig te laten genieten van Halloween.

Spooky Manor bij Halloween in Walibi Holland

NEDERLAND

WALIBI HOLLAND

Halloween Fright Nights: Darkness takes over & Halloween Spooky Days

Op 9, 10, 16, 17, 21, 22, 23, 24, 28, 29, 30 en 31 oktober 2021, van 18.00 uur tot 23.00 uur. Het park is op deze dagen open van 10.00 tot 23.00 uur.

Halloween Spooky Days van 10.00 tot 17.00 uur, op alle dagen van de Halloween Fright Nights. Op 18, 19, 20, 26, 26 en 27 oktober zijn de Spooky Days van 13.00 tot 18.00 uur.

De 21e editie van Halloween Fright Nights is heel donker: het thema is ‘Darkness takes over’. Het leven van de bezoekers van Walibi Holland wordt tijdens de Halloween-avonden een duistere hel door gruwelijke demonen, angstaanjagende zombies, kinky meesteressen en hongerige freaks. Er zijn drie haunted houses – The Villa, Jefferson Manor en Psychoshock – en drie walkthroughs: Campsite of Carnage, de nieuwe Final Hideout en Wicked Woods, waar in een diep en donker bos kwaadaardige heksen het op de gasten hebben voorzien. De gethematiseerde spookgebieden – de zogenaamde scare zones – zijn dit jaar Nightmares, Pirates Cove, Tangled Twigs en Villains.

Overdag zijn er de Halloween Spooky Days. Speciaal voor kinderen tot twaalf jaar zijn er dan minder enge scare zones die bewoond worden door figuren die spannende acts opvoeren, zoals de door heksen bewoonde Wicked Woods. Jonge gasten kunnen op het parkterrein op zoek gaan naar monsters. Wie alle monsters vindt, krijgt een ‘Ik ben een monster monster’-button.

De Halloween Fright Nights zijn alleen toegankelijk met een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of met een officieel testbewijs van Testen voor Toegang. De scare zones zijn inbegrepen bij het entreebewijs, voor haunted houses en walkthroughs moet een apart ticket worden gekocht.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

TOVERLAND

Halloween Days & Halloween Nights

Halloween Days op 10, 17, 18, 19, 20 en 25 oktober 2021, open van 10.00 tot 18.00 uur.

Halloween Nights op 9, 16, 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 en 31 oktober en op 6 november 2021, open van 10.00 tot 23.00 uur.

Toverland presenteert dertien Halloween Nights met grote scare zones en huiveringwekkende experiences waarin meer dan honderd scare actors de bezoekers de stuipen op het lijf jagen. In het Maison de la Magie betreden waaghalzen het verlaten landhuis van Oscar Pendula. Deze wereldberoemde illusionist verdween in de jaren dertig van het toneel toen een van zijn illusies gruwelijk misging. In het statige pand maken bezoekers een ontdekkingstocht naar zijn duistere geheimen. Deze haunted house-experience duurt ongeveer een kwartier en er is een apart ticket voor nodig.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel
Bestel hier kaartjes met korting

AVONTURENPARK HELLENDOORN

Heksendoorn & Screams

Op 9 en 10 oktober, van 16 tot en met 24 oktober en op 27, 29, 30 en 31 oktober 2021, open van 10.00 tot 17.00 uur.

Griezelavonden: op 16, 22, 23 en 30 oktober 2021 blijft het park tot 19.00 uur open. Aansluitend tot 23.00 uur is er het horror-evenement Screams.

Hellendoorn heet in oktober Heksendoorn en is vooral leuk voor kinderen tot ongeveer twaalf jaar. Het pretpark wordt omgetoverd tot het domein van heksen en andere griezelige figuren. Opperheks Odelia is in Heksendoorn de baas. Kinderspeelgebied Dreumesland is overgenomen door de Vrolijke Vogelverschrikkers. Bezoekers kunnen op avontuur in het doolhof, griezelen in het Horror Hotel en genieten van de duistere Discovery Club.

Voor durfals vanaf twaalf jaar is er Screams, vier avonden waarop honderdvijftig zombies, horrorclowns en andere monsters het park overnemen. Screams biedt negen horror zones met veelbelovende namen als Pirates Bay, Red Thirst, Underground, Zombie Escape, Dragon Fear en Freak Circus. Extra spannend zijn de haunted houses Horror Hotel, House of Witches en Death Lab, een naargeestig laboratorium waar onderzoeken en experimenten bloedig uit de hand lopen. Voor de haunted houses moet een extra ticket worden gekocht.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

JULIANATOREN

Halloween

Van 1 tot en met 31 oktober 2021, van 10.30 tot 17.00 uur.

Julianatoren is met Halloween een beetje griezelig. Kleine bezoekers kunnen in hun Halloween-outfit meelopen op de Griezelcatwalk en leuke prijzen winnen. Het park is versierd in Halloween-sferen en mascotte Julia nodigt de jonge gasten uit griezelpasjes te leren in de Halloween Dansles. Jul de Muis heeft zijn eigen voorstelling Jul’s Griezelfeest en Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin beleven spannende avonturen in de show Het geheime ingrediënt. Cas de Ranger maakt van kinderen echte heksenjagers en in het Griezeldoolhof van stro loop je aardige spoken, vampiers en heksen tegen het lijf.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

DRIEVLIET

Halloween

Dagelijks van 16 tot en met 24 oktober en op 27, 30 en 31 oktober 2021, van 10.00 tot 17.00 uur.

Op de Halloween-markt van Drievliet leren kinderen hoe je van een pompoen een lantaarn kunt maken en kunnen zij zich laten schminken tot griezel. Restaurant Paviljoen is omgetoverd tot griezelrestaurant met speciale heksenmenu’s. Het Spookmuseum wordt bewoond door skeletten, trollen en andere vreemde griezels en er lopen zelfs echte spoken rond. In het Parktheater worden dagelijks spannende shows in de sfeer van Halloween gepresenteerd.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

Halloween in Walibi Belgium

BELGIË

BOBBEJAANLAND

Halloween

Op 23 en 24 oktober, van 27 tot en met 31 oktober en van 1 tot en met 7 november 2021, vanaf 10.00 uur.

Halloween Nocturnes op 30 en 31 oktober en op 3, 5 en 6 november 2021: park open tot 21.00 uur.

Tijdens Halloween in Bobbejaanland kunnen bezoekers drie griezelige spookhuizen ontdekken (extra ticket nodig). Haunted house Yummy is een kliniek waar chirurg Krawczyk het niet zo nauw neemt met zijn patiënten. Bazaar Bizarre is een doolhof van gangen waar clowns de zoekenden achtervolgen. In Sonar moeten de gasten zien te ontsnappen aan mutanten. Het Belgische pretpark heeft vijf scare zones. Twee worden er geteisterd door machtige heersers: in Monkey Clan is dat King Monkey en in Circus Carnivalé zoekt de gestoorde circusdirecteur naar proefpersonen voor de messenwerpact. Andere enge scare zones zijn Voodoo Bayou en Toxic Waters.

Plaza de los Muertos is minder eng; op dit plein wordt met skeletten, bloemen en muziek op Mexicaanse wijze het dodenfeest Halloween gevierd. Kinderen kunnen in Ridder Muis Meneer Heks helpen om zijn magische bezem terug te vinden. Voor jonge bezoekers tot 12 jaar is er een gratis Anti-Monster Amulet verkrijgbaar waarmee zij de griezels uit hun buurt kunnen houden. Op vijf avonden blijft het park tot negen uur ’s avonds open en kan er in het donker gegriezeld worden.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

WALIBI BELGIUM

Halloween

Walibi Belgium werd zwaar getroffen door de overstromingen van 16 juli 2021. Het park zag zich genoodzaakt de poorten voor langere tijd te sluiten om de schade te herstellen. Naar verwachting gaat Walibi Belgium begin oktober weer open, net op tijd voor het Halloween-seizoen. Het park belooft het spectaculairste Halloween-evenement ooit. Meer informatie volgt.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel
Bestel hier kaartjes met korting

PLOPSALAND

Halloween & Halloween Scare Nights

Halloween op 16, 17, 23, 24, 30 en 31 oktober en op 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7 november 2021, open van 10.00 tot 17.30 uur.

Halloween Scare Nights op 16, 23, 30 en 31 oktober 2021, tot 22.00 uur.

Plopsaland zet zijn poorten open voor heksen, vogelverschrikkers, piraten en andere griezels. De Pompoenkoning laat zijn vrienden uit Mexico overkomen, waar Halloween in het teken staat van Dia De Los Muertos. Overal in het park zijn pompoenen, spinnenwebben, skeletten en nog veel meer andere angstaanjagende figuren.

Op vier dagen zijn er Halloween Scare Nights. ‘s Avonds openen de spookhuizen Freak Circus en Camping ’t Zonnetje. Bezoekers ontdekken in een verlaten tunnel het lugubere circus van een failliet circusgezelschap en laten zich terroriseren door de duivelse bewoners van camping ’t Zonnetje. Griezelfans kunnen ook een wandelingetje wagen in het nieuwe spookhuis The Tunnel en in scare zone Lumberjack, waar dolgedraaide houthakkers jacht maken op de gasten.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel
Bestel hier kaartjes met korting

DUITSLAND

MOVIE PARK GERMANY

Halloween Horror Festival

Op 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10, 14, 15, 16, 17, 21, 22, 23, 24, 28, 29, 30 en 31 oktober en op 1, 5, 6 en 7 november 2021. Het park is de hele dag open vanaf 10.00 uur. De Halloween-activiteiten zijn van 18.00 tot 22.00 uur.

Tijdens het Halloween Horror Festival in Movie Park Germany bezorgen 280 zombies de dappere gasten kippenvel in de horrorlabyrinten en scare zones. De beproefde en geliefde griezelhuizen Project Ningyo, Insidious 2, The Slaughterhouse, Hostel, Circus of Freaks en Campout zorgen weer voor angst en horror.

In The Curse of Chupacabra bezoeken gasten een oude Mayatempel. In de donkere tempel wijst alleen een touw de gasten de weg. Ze worden op de hielen gezeten door een mysterieus monster. In de interactieve laser-walkthrough Secrets of St. Elmo kruipen gasten, uitgerust met laserwapens, in de rol van spookjager en krijgen de opdracht om de stad en de saloon van St. Elmo eindelijk te bevrijden van zijn kwade krachten.

In Nickland is er overdag Kinder Halloween, waar jonge gasten het Trick or Treat-spel kunnen spelen, pompoenen uitsnijden of vogelverschrikkers maken. Er is ook een strodoolhof. Tickets zijn alleen in de voorverkoop beschikbaar en voor de horror houses moeten online aparte kaartjes worden aangeschaft.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

EUROPA-PARK

Halloween & Horror Nights – Traumatica

Halloween dagelijks van 2 oktober tot en met 7 november 2021.

Horror Nights – Traumatica op 1, 2, 8, 9, 10, 15, 16, 17, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30 en 31 oktober en op 4 november 2021.

Overal in Europa-Park voel je de Halloween-sfeer door de duizenden appels, 15.000 chrysanten, 3.000 strobalen en 5.000 maïsplanten waartussen spoken en vampiers zich hebben verstopt. Het park is bezaaid met niet minder dan 180.000 pompoenen en de draaiende theekopjes in themagebied Holland zijn met muziek, nevel en bliksem omgetoverd tot Griezelkopjes. Snelle draaimolen Feria Swing heet tijdelijk Flug der Vampire en draait achteruit.

Voor de liefhebbers van angst en horror organiseert het Duitse pretpark de Horror Nights – Traumatica. Vijf rivaliserende groepen strijden om de macht over Traumatica: The Shadows, Ghouls, The Fallen, The Pack en The Resistance. De bezoekers zitten midden in die gruwelijke strijd om de heerschappij. Naast de haunted houses van deze groepen zijn er ook de scare zones Frontline, Hunting Ground en No Man’s Land. Naast de horrorhuizen en de scare zones Warzone, Shortcut en Wasteland zijn ook de attracties Curse of Kassandra en Pegasus geopend. Toegang vanaf 16 jaar en het is verplicht tijdens Traumatica overal een mondkapje te dragen.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel
Bestel hier eenvoudig entreekaartjes

HEIDE-PARK

Halloween

Dagelijks van 15 tot en met 31 oktober 2021, van 10.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag en zaterdag en op 31 oktober tot 22.00 uur open.

Halloween in Heide-Park is een mix van griezelig en niet zo griezelig. Kinderen kunnen spelen in de heksenspeelplaats, pompoengezichten maken of Peppa Pig in Peppa in Halloween-outfit ontmoeten. Jong en oud genieten van het magische Zauberwald en van Mission Meeresgrund, een gezonken schip waarin piraten ronddolen. Echte durfals bezoeken Obscuria, een verlaten stuk pretpark waar messenwerpers en clowns het publiek trachten te vermaken.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

FRANKRIJK

DISNEYLAND PARIS

Disney’s Halloween Festival

Dagelijks van 1 oktober tot en met 7 november 2021.

Disney’s Halloween Party, 31 oktober.

Disneyland Paris is ruim een maand lang gehuld in herfstkleuren tijdens het Halloween Festival. Disneyland Park is sfeervol aangekleed: in Main Street, U.S.A. staan Jack’o-lanterns langs de hoofdstraat en in Frontierland vindt een kleurrijk Mexicaans festival plaats met levendige muziek en vrolijke skeletten. Mickey en Minnie Mouse, Donald en Katrien Duck en Goofy hebben hun Halloween-outfits aangetrokken. Op speciale selfie spots kun je een foto met hen maken, net als met beruchte Disney-schurken als Jafar, Cruella de Vil, Ursula en Kapitein Haak in Walt Disney Studios Park. Op 31 oktober vindt Disney’s Halloween Party plaats, een avondevenement met de Disney-schurken in de hoofdrol.

Meer info over Disneyland Park? Ga naar het Parkprofiel
Boek hier een hotel in Disneyland Paris

PARC ASTÉRIX

Peur sur le Parc

Op 2, 3, 9, 10, 16 en 17 oktober, en dagelijks van 23 oktober tot en met 7 november 2021, van 10.00 tot 18.00 uur (op 16 en 23 oktober en 6 november open tot 22.00 uur).

Des Nocturnes Terrifiantes op 28, 29, 30 en 31 oktober, van 19.00 uur tot middernacht.

Bezoekers beleven angstige momenten in het oude Parijs van Parc Astérix, waar vervloekte geesten en gemene tovenaars hen schrik aanjagen, en op La Foire aux 6 trouilles, een verlaten kermisterrein. Diverse attracties zijn omgetoverd tot spookbelevenissen en in griezelhuis Maison de la Peur begeleidt alchemist dr. Cérébrus de gasten door een hel vol vampiers, duivels en zombies. In Catacombes maken waaghalzen een wandeling door enge tunnels en donkere kamers. De drie andere haunted houses heten Mission Perdue, Métamorphosis en La Colère d’Anubis. Aan het eind van de dag verzamelen alle geesten zich in Le Défilé des Monstres.

Parc Astérix is op vier avonden open tot middernacht (aparte entree). Tijdens deze Nocturnes Terrifiantes is er als extra entertainment een spannende lichtshow rond achtbaan Oziris en het vuurspektakel Inferno

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

Halloween in Port Aventura - Foto: Pimkie (Flickr c.c.)

SPANJE

PORT AVENTURA

Halloween

Dagelijks van 18 september tot en met 14 november 2021, van 10.30 tot 18.00 uur. Op zaterdagen open tot 20.00 uur.

Port Aventura wordt tijdens Halloween bevolkt door spoken en vleermuizen en is versierd met pompoenen, skeletten en spinnenwebben. Het Spaanse pretpark heeft drie spookhuizen en een grootse Halloween-show. La Isla Maldita is met een kilometer lengte de langste spookroute van Europa. Bezoekers lopen door waterpark Caribe Aquatic, dat voor Halloween is omgetoverd tot een afgelegen, eng Caribisch eiland. In La Muerte Viva nemen geesten en skeletten de regie in handen in de straten van themagebied México en spookhuis Apocalipsis Maya voert door een vervloekt oerwoud. In Gran Teatro wordt de show Halloween Forever opgevoerd, geschikt voor het hele gezin.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

ITALIË

GARDALAND

Magic Halloween

Van 8 tot en met 31 oktober 2021, elke vrijdag, zaterdag en zondag. Op vrijdag is het Venerdì da Paura (Vreselijke Vrijdag), park open tot 22.00 uur.

Gardaland is met pompoenen, balen stro en vleermuizen helemaal in Halloween-stemming gebracht. Parkmascotte Prezzemolo heet bezoekers welkom in de voorstelling Welcome, it’s Halloween. In de show Welcome to Friday Scary Night zijn de hoofdrollen weggelegd voor geesten, vampiers en heksen. In het Gardaland Theatre staat de show Gotika op de planken, waar een hypnotiseur een jonge vrouw de donkere onderwereld in leidt. De in Italië bekende illusionist Alberto Giorgi zorgt voor onnavolgbare trucs.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

Voor alle parken geldt: gasten moeten hun bezoekdag vooraf online vastleggen en tickets van tevoren bestellen. Voor verdere maatregelen rond corona, check het artikel Attractieparken en het coronavirus.

2021 © Tekst: Parkplanet
Wijzigingen voorbehouden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)