Magische Winterweken in Toverland

Zing winterliedjes rond het kampvuur en geniet in de Biergarten van de sfeervolle ambiance tijdens de Magische Winterweken van Toverland.

Toverland in Sevenum is bij uitstek ook een winterlocatie: bij minder mooi weer of extreme kou heb je in de twee grote overdekte hallen Land van Toos en Wunderwald altijd een leuke dag. Je kunt er Maximus’ uitvinding testen, de snelste bob ooit, of je magische krachten gebruiken in het Toverhuis. In de Oostenrijkse Biergarten geniet je van glühwein of een warme chocomelk in een sfeervolle, verlichte ambiance.

The Christmas Coaster

Buiten is ook van alles te beleven. Scheur bijvoorbeeld met 75 kilometer per uur over motorachtbaan Booster Bike. De lanceerachtbaan is omgetoverd tot The Christmas Coaster: het station en de wachtrij zijn feestelijk gedecoreerd en uit de speakers klinken de grootste kersthits. Tijdens de Magische Winterweken van Toverland is ook themagebied Ithaka open, met onder meer houten achtbaan Troy. In Ithaka wijzen talloze vuurschalen bezoekers de weg en ’s avonds is Troy sfeervol verlicht met ruim een kilometer aan lampjes. Een eyecatcher is ‘de grootste kerstmuts van Nederland’ bij wildwaterbaan Expedition Zork. Op het hoofd van Zork prijkt een kerstmuts van 3,85 meter breed en 2,5 meter hoog.

Toverland in de sneeuw

De Winter Wonder Verzamelaars

Op diverse plekken in het attractiepark is extra entertainment. Bezoekers horen de hartverwarmende, winterse klanken van bekende kerstliedjes of laten zich inpakken door de Winter Wonder Verzamelaars. In outdoor-themagebied Ithaka presenteren de mascottes Toos en Morrel hun wintershow, met de reusachtige kerstboom in Ithaka als indrukwekkend decor. Bij de diverse vuurschalen in het park klinkt de sfeervolle muziek van zangact Winterse Klanken en bij de act Winter Tales worden magische verhalen verteld.

Warme winterspecials

Niet alleen ogen en oren worden verwend, ook de smaakpapillen genieten. Er zijn allerlei warme winterspecials zoals erwtensoep, een baguette buikspek of winters stoofbrood, met boeuf bourguignon volgens Frans recept geserveerd in een gietijzeren pan. Duitse Weihnachten proef je in de Waldstube in hal Wunderwald, onder meer met pretzelbroodjes en Tiroler hotdogs. Ben je meer een zoetekauw dan kun je bij Het Houten Paard in themagebied Ithaka een ijsdonut in kerstkleuren kopen. Voor wie vegetarisch wil eten staan er smokey style chili sin carne en broodjes met geroosterde pompoenslices op het menu. Natuurlijk ontbreken warme chocolademelk en glühwein niet. Met een gratis coupon kun je bij de horecapunten Labyrint (in de Tovertuin) of Het Houten Paard een zoete marshmallow op stok halen die je kunt roosteren boven één van de vuurschalen. Is één marshmallow niet genoeg, dan zijn ze ook per vijf stuks te koop.

De gezellige winterse Biergarten in Toverland - Foto: Toverland, Robert van Ingen

Informatie

Het is winter in Toverland op 20, 21, 27 en 28 november, op 4, 5, 11, 12, 18 en 19 december en dagelijks van 25 december 2021 tot en met 9 januari 2022. Open van 11.00 tot 19.00 uur; op 31 december en op 1 januari tot 18.00 uur.

Winter in Toverland - Foto: Toverland, Robert van Ingen

Entreeprijs Magische Winterweken: € 25,00. Kinderen van 90 tot 140 centimeter: € 20,00. Tot € 7,00 korting als de tickets minimaal zeven dagen vooraf online worden gekocht. Kinderen tot 90 centimeter: gratis entree • Parkeren: € 10,00 • Bij de entree van het park moeten een coronatoegangsbewijs en een identificatiebewijs worden getoond. Op het parkeerterrein is een gratis teststraat van Testen voor Toegang aanwezig • Meer informatie op het parkprofiel van Toverland.

 Bestel hier kaartjes met korting voor Toverland

2021 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Toverland, Robert van Ingen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)