Heerlijk genieten van winterse pretparken

Geniet van de winter in een pretpark, met kampvuren, besneeuwde kerstbomen, sfeervol entertainment, heel veel lichtjes en verlichte attracties.

De bekendste attractieparken van Europa openen ook in de winter hun poorten. Bezoekers kunnen genieten van duizenden lichtjes, knisperende kampvuren, verlichte attracties en speciale wintershows. Vaak kan er ook geschaatst, gerodeld of gelanglauft worden. De winteropenstelling brengt een heel bijzondere sfeer met zich, niet in de laatste plaats door de typische winterlekkernijen die te koop zijn. Let wel op dat overal coronamaatregelen gelden: alle informatie daarover vind je hier.

Holle Bolle Gijs is klaar voor de Winter Efteling - Foto: (c) Adri van EschTijdens de Winter Efteling hebben de sprookjesfiguren zich warm aangekleed. Bezoekers kunnen genieten van alle bekende attracties in een betoverend park. De grote Speelweide is ingericht als Warme Winter Weide, een sfeervolle plek met horeca, winkeltjes en vreugdevuren. Verheug je op bijzondere lekkernijen als Mikkemannen, een Winterspin, de Winterse Wafel of loaded fries met paddenstoelstoof. Feestelijke guirlandes, knisperende potkacheltjes en duizenden twinkelende lichtjes zorgen verder voor een magische winterse sfeer.

Informatie

De Winter Efteling is dagelijks te bezoeken van 15 november 2021 tot en met 6 februari 2022. Open vanaf 11.00 uur, in de weekenden en kerstvakantie vanaf 10.00 uur. Voor meer informatie over de Winter Efteling: klik hier.

Schaatsen in SlagharenBezoekers van Winter Slagharen kunnen heerlijk zwieren en glijden op de overdekte schaatsbaan in Winter Western Village. Bezoekers kunnen hun wensen in de Magische Wensenboom hagen en misschien komt de wens ook nog uit. In de nieuwe show Het mirakel van Wishaka hangen ook de parkmascottes Randy en Rosie hun wens in de wensenboom, maar dat loopt niet helemaal goed af. Het attractiepark is feestelijk versierd met gezellige lichtjes en kerstbomen. Smulpapen genieten van winterse heerlijkheden als boerenkool met worst, wafels, glühwein en oliebollen.

Informatie

Attractiepark Slagharen is open op 13, 14, 20, 21, 27 en 28 november, op 4, 5, 11, 12, 18 en 19 december en dagelijks van 25 december 2021 tot en met 9 januari 2021, vanaf 10.00 uur. Voor meer informatie over Winter Slagharen: klik hier.

Maximus Blitzbahn in Toverland - Foto: Robert van IngenRooster marshmallows bij het kampvuur en geniet vanaf de gezellige Oostenrijkse Biergarten van de sfeervolle ambiance van Toverland in de winter. Het attractiepark is verfraaid met duizend-en-één-lichtjes, kerstbomen en sfeervolle decoraties. De parkmascottes Toos en Morrel spelen de hoofdrol in hun wintershow en je kunt de Winterwonder Verzamelaars tegenkomen. Lanceerachtbaan Booster Bike is omgetoverd tot The Christmas Coaster. Tijdens de Magische Winterweken zijn de overdekte hallen Land van Toos en Wunderwald en buitengebied Ithaka geopend.

Informatie

Toverland is open op 20, 21, 27 en 28 november, op 4, 5, 11, 12, 18 en 19 december en dagelijks van 25 december 2021 tot en met 9 januari 2022. Open van 11.00 tot 19.00 uur; op 31 december en op 1 januari tot 18.00 uur. Voor meer informatie over de Magische Winterweken in Toverland: klik hier.

Duintell in the DarkDuinrell opent acht populaire attracties op donkere zaterdagnamiddagen. De achtbanen Falcon, Dragonfly en Kikkerachtbaan zijn spannend verlicht, net zoals Mad Mill, Wild Wings en Aqua Swing. Rook- en lichteffecten en vuurkorven zorgen voor een gezellige sfeer in het duister. Om de winteropenstelling nog meer winterse sfeer te geven is er glühwein en warme chocolademelk te koop.

Informatie

De Duinrell Winteravonden zijn elke zaterdag van 1 november 2021 tot en met 31 maart 2022 van 14.00 tot 18.00 uur (m.u.v. 25 december en 1, 15, 22 en 29 januari).

Voor de Duinrell Winteravonden zijn speciale tickets verkrijgbaar en ze zijn toegankelijk als je overnacht op Duinrell of een kaartje hebt voor het Tikibad.

Schaatsen in Plopsaland De PanneTijdens Winter Magic wordt Plopsaland De Panne getransformeerd tot een sprookjesachtig en magisch winterlandschap met duizenden lichtjes en honderden dennenbomen vol kleurrijke kerstballen. De winter wordt gevierd samen met Maya de Bij, Mega Mindy, Wickie de Viking en al hun vriendjes. In Mayaland Indoor kunnen gasten zich verwarmen aan knisperende kampvuren of met een warme chocomelk. Van 25 december tot en met 9 januari wordt elke magische winteravond op het Dorpsplein afgesloten met spektakelshow Luminaria. Op de gevel van Mayaland komt met videoprojecties, muziek, licht en speciale effecten een winters verhaal tot leven.

Informatie

Winter Magic is open op 20, 21, 24, 27 en 28 november, op 1, 4, 5, 8, 11, 12, 15, 18 en 19 december en van 22 december 2021 tot en met 9 januari 2022. Open vanaf 10.00 uur.

Disneyland is omgetoverd tot een wonderlijk winterparadijs met ontelbare lichtjes en duizenden meters kerstversiering. Op Town Square fonkelt een 24 meter hoge kerstboom en in Main Street, U.S.A. valt regelmatig sneeuw. Bezoekers kunnen op Selfie Points een foto maken met Disney-figuren gekleed in vrolijke kerstoutfits. In Disneyland Park trekt de nieuwe kerstparade Mickey’s Dazzling Christmas Parade door de straten, met Mickey en zijn bekende tekenfilmvrienden, de geliefde Disney-prinsessen en de Kerstman. Liefhebbers van heerlijke winterse gerechtjes komen in Walt Disney Studios volop aan hun trekken bij Food Festival Hiver Gourmand, waar lokale seizoenspecialiteiten worden verkocht.

Informatie

Het kerstseizoen in Disneyland Park en de Walt Disney Studios loopt van 13 november 2021 tot en met 9 januari 2022. Voor meer informatie over kerst in Disneyland Paris: klik hier.

Bestel je tickets en hotelovernachtingen rechtstreeks bij Disneyland Paris

Wintertraum in PhantasialandBij Wintertraum in Phantasialand kunnen bezoekers schaatsen in de openlucht op de Kaiserplatz, smullen van gepofte kastanjes en genieten van prachtig verlichte Oosterse fabeldieren. Er zijn diverse winterse voorstellingen, waaronder de ijsshow Ice College met adembenemende choreografieën en opzwepende ritmes. Op de Weihnachtsmarkt zijn typisch Duitse lekkernijen te koop, zoals Flammlachs, Grünkohlpfanne, Kaiserschmarrn en natuurlijk glühwein.

Informatie

Winteropenstelling Wintertraum dagelijks van 20 november 2021 tot en met 23 januari 2022, vanaf 11.00 uur. Gesloten op 24 en 25 december 2021 en op 10, 11, 17 en 18 januari 2022.

Koop hier kaartjes voor Phantasialand

Elke vierkante meter van Europa-Park ademt een feestelijke wintersfeer. Zo’n drieduizend dennenbomen uit het Zwarte Woud met tienduizend glinsterende kerstversieringen omzomen de paden. Op de Weihnachtsmarkt zijn glühwein en gepofte kastanjes te koop. Gezellige kampvuren houden iedereen warm. Bezoekers kunnen genieten van een Scandinavische wintermarkt en van miljoenen lichtjes in het park. Het 55 meter hoge reuzenrad Bellevue torent boven alles uit en professionele schaatsers laten hun kunsten zien in de ijsshow Surpr’Ice Presents a Christmas Dream. Op de grote koepel van de Eurosat CanCan Coaster wordt de videomapping-voorstelling Miraculeux geprojecteerd (foto). Kinderen kunnen zich uitleven in de indoor-speelhal WinterWunderWelt in het Spaanse themagebied en elke dag wordt afgesloten met de Winter Starlight Parade.

Informatie

Het winterseizoen van Europa-Park loopt van 27 november 2021 tot en met 9 januari 2022. Dagelijks open vanaf 11.00 uur, maar gesloten op 24 en 25 december 2021.

Ook in Parc Astérix is de kersttijd de tijd van de vrede: de Galliërs en de Romeinen hebben een tijdelijke wapenstilstand afgesproken en vieren samen Noël Gaulois. Obelix heeft gezorgd voor besneeuwde en versierde menhirs, de Via Antiqua is versierd met groene guirlandes en de gasten worden bij bijenkomst verrast met een prachtig gedecoreerde kerstboom. In Les Rues de Paris is een kleine kerstmarkt opgezet en men kan in het Gallische kerstdorp op de foto met de Kerstman. Bezoekers kunnen winterpret beleven op vier rodelbanen en twee schaatsbanen, een voor kinderen en een voor volwassenen. Er zijn vier speciale shows: Qui veut la peau du Père Noël in de speelgoedfabriek van de Kerstman, circusvoorstelling Quel Cirque, de illusionistenshow Chronos, Magie et illusions en in de avond vuurwerkshow Ile aux Vœux.

Informatie

Noël Gaulois in Parc Astérix is dagelijks van 18 december 2021 tot en met 2 januari 2022 van 11.00 tot 19.00 uur.

Kerstsfeer in PortAventuraHet Spaanse Port Aventura is compleet gehuld in kerstsfeer, met duizenden lichtjes, versieringen en cadeautjes. In themagebied Far West is een traditionele kerstmarkt en in Mexico is een schaatsbaan. In het Gran Teatro Imperial wordt de show Christmas among the Stars opgevoerd, een musical met adembenemende acrobatiek, muziek en dans. In ijsshow Dreaming on Ice staan Olympisch schaatskampioenen uit verschillende landen op het ijs en de kleintjes genieten van Ya es Navidad en SésamoAventura, een kleurrijke kerst in Sesamstraat.

Informatie

Port Aventura is open in de weekenden van november en december en in de kerstvakantie van 18 december 2021 tot en met 9 januari 2022. Open vanaf 10.30 uur.

Magic Winter in GardalandGardaland is tijdens Magic Winter helemaal in winterse sferen gebracht, met overal lichtjes en glinsterende kerstbomen. Je kunt er glijden op opblaasbanden en heerlijk schaatsen op de ijsbaan. Kleinere kinderen kunnen ravotten in een speelzone die is aangelegd in de sneeuw. De Kerstman woont in het Magic Village, in Gardaland Memorabilia zijn modellen te zien van de bekendste attracties van het pretpark en door het English Village loopt modeltrein Winter Express. In het Gardaland Theatre staat The Fabulous Christmas Emporium op de planken, een live musical met spectaculaire choreografieën, schitterende kostuums en internationale artiesten. De dagen worden afgesloten met een slotshow in Fantasy Kingdom.

Informatie

Gardaland is open in de weekenden van december en daarna van 26 december 2021 tot en met 9 januari 2022. Gesloten op 25 december.

Kerst in TivoliKerst – ‘Jul’ in het Deens – in Tivoli Gardens wordt gevierd met een sprookjesachtige kerstmarkt met meer dan zestig kraampjes. Geniet daar van typisch Deense hapjes als æbleskiver (appelschijfjes), honningkage (peperkoek), brændte mandler (geroosterde amandelen), gløgg (glühwein) en julekager (kersttaartjes). In het park in hartje Kopenhagen staan ruim duizend kerstbomen met 102.350 lichtjes. Drie kilometer aan kersttakken zorgen voor de geur van een naaldbos. De takken zijn voorzien van 30.000 lichtjes en 60.000 kerstballen. Voor de Tivoli Concertzaal staat de traditionele iconische kerstboom en in de grot van het Pantomime Theater ontvangt de Kerstman alle kinderen (tot 24 december), samen met zijn Julenisser, de kabouters die in Denemarken de Kerstman helpen.

Informatie

Kerst in Tivoli is van 19 november 2021 tot en met 2 januari 2022, dagelijks van 11.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur. Op 24 december gesloten, op 31 december open tot 0.30 uur.

Alle gegevens zijn vanwege de coronacrisis onder voorbehoud. Check kort voor vertrek naar een attractiepark de actuele situatie. Een bezoek aan een attractiepark moet altijd vooraf via de website van het park gereserveerd worden. Voor de meeste parken is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Lees hier meer.

© 2021/2022 Parkplanet – Wijzigingen voorbehouden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)