Kippenvel voor Halloween: waar kun je griezelen?

Halloween: lekker griezelen, de longen uit je lijf schreeuwen van angst of kippenvel krijgen van geesten en zombies. In welke pretparken kan het?

Halloween is voor veel attractieparken één van de drukste periodes van het seizoen. Het populaire meerdaagse griezelevenement trekt elk jaar weer gigantische aantallen bezoekers. Parken hebben naast het reeds bestaande aanbod flink geïnvesteerd in nieuwe horrorbelevenissen, zoals het angstaanjagende Slaughterhouse in Walibi Holland, Alice in Horrorland in Bobbejaanland, spookhuis The Forgotten in Walibi Belgium en The Hell House in Movie Park Germany.

Spooky Manor bij Halloween in Walibi Holland

NEDERLAND

WALIBI HOLLAND

Halloween Fright Nights & Halloween Spooky Days

Op 8, 9, 15, 16, 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29 en 30 oktober 2022, van 18.00 uur tot 23.00 uur. Het park is op deze dagen open van 10.00 tot 23.00 uur.

Halloween Spooky Days van 10.00 tot 17.00 uur, op alle dagen van de Halloween Fright Nights. Op 17, 18, 19, 24, 25 en 26 oktober 2022 zijn er geen Fright Nights maar wel Spooky Days, van 10.00 tot 18.00 uur.

Het leven van de bezoekers van Walibi Holland wordt tijdens de Halloween Fright Nights een duistere hel door gruwelijke demonen, angstaanjagende zombies, kinky meesteressen en hongerige freaks. Er zijn drie haunted houses – The Villa, Jefferson Manor en Psychoshock – en vier scare zones: Nightmares, Pirates Cove, Tangled Twigs en Villains. Daarnaast zijn er drie walkthroughs: Campsite of Carnage, Final Hideout en Wicked Woods. In Camp of Curiosities wagen bezoekers zich in een hysterisch circus waar de messenwerper het op ze gemunt heeft en in Wicked Woods wonen kwaadaardige heksen. Spraakmakend is het nieuwe Slaughterhouse, waarin men op zoek is naar bereidwillige collega’s die het team van slagers komen versterken. Je kunt meteen beginnen: de messen zijn geslepen en de bloedspetters vliegen je om de oren.

Overdag zijn er de Halloween Spooky Days. Speciaal voor kinderen tot twaalf jaar zijn er dan vier minder enge scare zones en een walkthrough, alle bewoond door figuren die spannende acts opvoeren. In Ghostly Graveyard komt een begraafplaats tot leven en in Festival of Freaks kunnen kinderen zich laten schminken. Walkthrough Camp of Curiosities is overdag – in tegenstelling tot ’s avonds – gratis toegankelijk en kindvriendelijk.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

TOVERLAND

Halloween Days & Halloween Nights

Halloween Days op 8, 9, 15 en 16 oktober 2022, van 22 tot en met 31 oktober en op 5 en 6 november 2022, open van 10.00 tot 18.00 uur.

Halloween Nights op 8, 15, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 en 31 oktober en op 5 november 2022, van 18.30 tot 23.00 uur.

Toverland presenteert twaalf Halloween Nights met vijf spannende scare zones en evenveel huiveringwekkende haunted experiences waarin honderdvijftig scare actors de bezoekers de stuipen op het lijf jagen. In het Maison de la Magie betreden waaghalzen het verlaten landhuis van Oscar Pendula. Deze wereldberoemde illusionist verdween in de jaren dertig van het toneel toen een van zijn illusies gruwelijk misging. In het statige pand maken bezoekers een ontdekkingstocht naar zijn duistere geheimen. Daarnaast kan men zich de stuipen op het lijf laten jagen in haunted houses The Dollhouse, Trapped en Fear The Woods en walkthrough The Witches Forest.

In de diverse themagebieden van Toverland zijn vijf gratis scare zones te bezoeken. In scare zone Cirque trotseren bezoekers niet alleen clowns en andere circusgriezels, maar ook een traditionele cakewalk-attractie. Morgana’s Frozen Knights heeft Morgana haar leger uitgebreid met ijsridders. De overige scare zones zijn DesTroy, Shadows of the Sea en Fiesta de los Muertos. Elke Halloween Night wordt afgesloten met een parade en een vuurwerkshow.

Overdag kunnen bezoekers van Toverland mild griezelen bij de familievriendelijke Halloween Days, met de nieuwe Portwachter-show en in doolhof Pumpkin Farm.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel
Bestel hier kaartjes met korting

AVONTURENPARK HELLENDOORN

Heksendoorn & Screams

Op 8 en 9 oktober en van 15 tot en met 30 oktober 2022 , open van 10.00 tot 17.00 uur.

Griezelavonden: op 15, 22 en 29 oktober blijft het park tot 19.00 uur open. Aansluitend tot 23.00 uur is er het horrorevenement Screams.

Hellendoorn heet in oktober Heksendoorn en is vooral leuk voor kinderen tot ongeveer twaalf jaar. Het pretpark wordt omgetoverd tot het domein van heksen en andere griezelige figuren. Opperheks Odelia is in Heksendoorn de baas. Kinderspeelgebied Dreumesland is overgenomen door de Vrolijke Vogelverschrikkers. Bezoekers kunnen op avontuur in het doolhof, griezelen in het Horror Hotel en genieten van de duistere Discovery Club.

Voor durfals vanaf twaalf jaar is er Screams, drie avonden waarop honderdvijftig zombies, horrorclowns en andere monsters het park overnemen. Screams biedt negen horror zones met veelbelovende namen als Pirates Bay, Red Thirst, Underground, Zombie Escape, Dragon Fear en Freak Circus. Extra spannend zijn de haunted houses Horror Hotel, House of Witches en Death Lab, een naargeestig laboratorium waar onderzoeken en experimenten bloedig uit de hand lopen.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

JULIANATOREN

Halloween

Van 1 tot en met 30 oktober 2022, van 10.30 tot 17.00 uur.

Julianatoren is met Halloween een beetje griezelig. Het park is versierd in herfstsferen met honderden pompoenen, strobalen en maïskolven. In het Griezelbos, het bos achterin het park, dwalen aardige griezels rond. Wiezel, een griezeltje dat van plagen en gemene streken houdt, heeft tien verschillende deuren getoverd in het Griezelbos. De aardige griezels weten niet meer welke deur ze moeten nemen om terug naar Griezelland te gaan. Zoals elk jaar beleven de parkmascottes Jul en Julia, Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin hun eigen spannende avonturen in de speciale Halloween-voorstellingen.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

BELGIË

BOBBEJAANLAND

Halloween

Open op 8, 9, 15, 16, 22 en 23 oktober, dagelijks van 26 oktober tot en met 6 november en op 12 en 13 november 2022, vanaf 10.00 uur.

Halloween Nocturnes op 29 en 31 oktober en op 2, 4 en 5 november 2022: park open tot 21.00 uur.

Tijdens Halloween in Bobbejaanland kunnen bezoekers zeven griezelige spookhuizen bezoeken. Haunted house Yummy is een kliniek waar chirurg Krawczyk het niet zo nauw neemt met zijn patiënten. Bazaar Bizarre is een doolhof van gangen waar clowns de zoekenden achtervolgen. In Texas Butcher wordt een huiveringwekkend bezoek aan een slager gebracht. Nieuw is spookhuis Alice in Horrorland, een bizarre fantasiewereld over de twee verdiepingen van Kinderland waar niets is wat het lijkt. Dit jaar gaan ook Corp. Pest Control en Monastery in première. In Corp. Pest Control krijgen bezoekers een rondleiding door een fabriek van ongediertebestrijding, een huisgemaakte pesticide met nooit eerder geziene resultaten. Monastery is een eeuwenoud klooster waar retraitegasten ontdekken wat een ultieme bezinning écht inhoudt.

Bobbejaanland heeft vier halloweenzones met live entertainment: Circus Carnivalé, Voodoo Bayou, Monkey Clan en Plaza de los Muertos. Het muzikale spektakel Bansoeli Beats vertelt het verhaal van een tribe uit Adventure Valley die elke dag een ode brengt aan Bansoeli, de god van het apenrijk. Speciaal voor kinderen is er het hindernissenparcours Pumpkin Race. Op vijf avonden blijft het park tot negen uur ’s avonds open en kan er in het donker gegriezeld worden.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

WALIBI BELGIUM

Halloween

Van 22 oktober tot en met 6 november 2022, van 10.00 tot 18.00 uur.

Op 22, 29, 30 en 31 oktober en op 1, 4 en 5 november 2022 open tot 22.00 uur.

Met als motto ‘Enjoy the day, fear the night’ laat Walibi Belgium zijn gasten kennismaken met pure, rauwe angst. In Last Shelter betreden durfals op eigen risico een door bloeddorstige zombies overrompeld legerkamp en in Psycho Circus zitten killer-clowns de gasten op de hielen. Rebellion Land is een deel van Walibi dat is ingenomen door een wrede bende. Ze hebben het gebied ingericht als een duistere schroothoop, met zelfs een clandestiene bar, The Bar’Hell.

Naast scare zones heeft het pretpark bij Brussel vijf spookhuizen. In spookhuis Nagulai worden de bezoekers achtervolgd door de geest van de Indische prinses Nagulai en The Curse of Amun is een Egyptisch museummagazijn waar een vloek op rust. In Mine Blast slepen de geesten van dode mijnwerkers waaghalzen de diepe, smalle mijnschachten in. Helemaal nieuw is haunted house The Forgotten.

Overdag is er speciaal voor kinderen Happy Halloween met de Rebbiez, de kinderen van de bende uit Rebellion Land, en de spannende 4D-film Dracula.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel
Bestel hier kaartjes met korting

BELLEWAERDE

Halloween

Halloween op 22, 23, 26, 28, 28, 29, 30 en 31 oktober en van 1 tot en met 6 november 2022, van 10.00 tot 18.00 uur.

Op 22, 29, 30 en 31 oktober en 1 en 5 november 2022 open tot 21.00 uur.

Tal van pompoenen, decors, spookhuizen en shows zorgen in Bellewaerde voor een griezelig gezellige sfeer.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

PLOPSALAND

Halloween & Halloween Scare Nights

Halloween op 15 en 16 oktober en van 22 tot en met 31 oktober en op 1, 2, 3, 4, 5 en 6 november 2022, open vanaf 10.00 uur.

Piet Piraat Halloweenshow op 15, 16, 22, 23, 29 en 30 oktober en 5 en 6 november 2022. Ketnet Halloween van 31 oktober tot en met 4 november 2022.

Halloween Scare Nights op 15, 22, 29, 30 en 31 oktober 2022, tot 22.00 uur.

Plopsaland zet zijn poorten open voor heksen, vogelverschrikkers, piraten en andere griezels. De Pompoenkoning laat zijn vrienden uit Mexico overkomen, waar Halloween in het teken staat van Dia De Los Muertos. Overal in het park zijn pompoenen, spinnenwebben, skeletten en vele andere angstaanjagende figuren. Op acht dagen meert Piet Piraat met zijn Scheve Schuit aan in het park. Kinderen kunnen ook lekker griezelen tijdens Ketnet Halloween, samen met Samson en Marie en de cast van De Hoppers.

Op vijf dagen zijn er Halloween Scare Nights. ‘s Avonds openen de spookhuizen Freak Circus en Camping ’t Zonnetje. Bezoekers ontdekken in een verlaten tunnel het lugubere circus van een failliet circusgezelschap en laten zich terroriseren door de duivelse bewoners van camping ’t Zonnetje. Griezelfans kunnen ook een wandelingetje wagen in het nieuwe spookhuis The Cabin.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

DUITSLAND

MOVIE PARK GERMANY

Halloween Horror Festival & Kinder Halloween

Halloween Horror Festival op 24 en 25 september en op 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29, 30 en 31 oktober en op 1, 4, 5, 6, 11, 12 en 13 november 2022. Het park is de hele dag open vanaf 10.00 uur. De Halloween-activiteiten zijn van 18.00 tot 22.00 uur.

Kinder Halloween op 24, 25, 29 en 30 september, de hele maand oktober en op 1, 4, 5, 6, 11, 12 en 13 november 2022.

Tijdens het Halloween Horror Festival in Movie Park Germany bezorgen 280 zombies de dappere gasten kippenvel in de horrorlabyrinten en scare zones. De beproefde en geliefde griezelhuizen Project Ningyo, The Slaughterhouse, Hostel en Circus of Freaks zorgen weer voor angst en horror. Fear Forest neemt bezoekers mee naar een donker, afgelegen bos waar heksen voor veel onheil zorgen.

In The Curse of Chupacabra bezoeken gasten een oude Mayatempel. In de donkere tempel wijst alleen een touw de gasten de weg. Ze worden op de hielen gezeten door een mysterieus monster. In de interactieve laser-walkthrough Secrets of St. Elmo kruipen gasten, uitgerust met laserwapens, in de rol van spookjager en krijgen de opdracht om de stad en de saloon van St. Elmo eindelijk te bevrijden van zijn kwade krachten.

Nieuw is The Hell House, een desolaat oord van ellende, vergeten door de mensheid. Alleen professionele gidsen weten er de weg. Zodra bezoekers in de bus van Lost Place Explorer stappen betreden ze een zielloze plek waar achter elke muur duivels op de loer liggen. Nieuw zijn ook de show Madhouse – Insanity Lives Here en de videomapping-show. De scare zones in de Horrorwood Studios heten Acid Rain, Dead West en Horrorwood Boulevard.

In Nickland is het overdag Kinder Halloween, waar jonge gasten het Trick or Treat-spel kunnen spelen, pompoenen uitsnijden of vogelverschrikkers maken. Roerend in de ketel vertelt heks Hedwig griezelige verhalen. Er zij ook een strodoolhof, een griezelhuis en een springkasteel.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

EUROPA-PARK

Halloween & Traumatica – Festival of Fear

Halloween dagelijks van 1 oktober tot en met 6 november 2022.

Traumatica – Festival of Fear van 30 september tot 12 november 2022 op vrijdag, zaterdag en zondag (behalve 2 oktober) en op 31 oktober en 3 november 2022, vanaf 19.30 uur.

Overal in Europa-Park voel je de Halloween-sfeer door de duizenden appels, 15.000 chrysanten, 3.000 strobalen en 5.000 maïsplanten waartussen spoken en vampiers zich hebben verstopt. Het park is bezaaid met niet minder dan 180.000 pompoenen en de draaiende theekopjes in themagebied Holland zijn met muziek, nevel en bliksem omgetoverd tot Griezelkopjes. De spookachtige voorstellingen Immortal Legends – A Musical Cemetery, Darkness, Surpr’ice with the Celtic Shadows en de fonteinshow Hellfire Fountains beloven griezelmomenten voor de hele familie. Mascotte Ed trekt door het park met zijn Halloween Parade en in het Franse themagebied is een griezelig mooi Halloween-dorp ingericht met een eigen labyrint voor kinderen.

Voor de liefhebbers van angst en horror organiseert het Duitse pretpark Traumatica. Een rondtrekkend volk heeft tenten en scheepscontainers opgeslagen in Europa-Park en organiseert het Festival of Fear. Er zijn vijf horrorhuizen. In het Wax Museum komen gruwelijke wassenbeelden tot leven en in het Tarot House kijk je je eigen toekomst in de ogen. Geluk of ongeluk, wat heeft de toekomst voor je in petto? Spookhuis Skin Deep gaat onder je huid – let erop dat je geen ledematen kwijtraakt – en in Grim´s Funhouse zitten angstaanjagende clowns je op de hielen. Petting Zoo lijkt op een schattige kinderboerderij, maar de werkelijkheid is heel anders. Elke Traumatica-avond wordt afgesloten met The Traumatica Circus: Dystopia, het ‘Verrücktesten Zirkus der Welt’ met motorstunts in de Globe of Death, zwaardslikkers en acrobaten. Traumatica – Festival of Fear is toegankelijk vanaf 16 jaar.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel
Bestel hier eenvoudig entreekaartjes

HEIDE-PARK

Halloween

Dagelijks van 14 tot en met 31 oktober 2022, van 10.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag en zaterdag en op 31 oktober tot 22.00 uur open.

Halloween in Heide-Park is een mix van griezelig en niet zo griezelig. Kinderen kunnen spelen in de heksenspeelplaats, pompoengezichten maken of Peppa Pig in Peppa in Halloween-outfit ontmoeten. Jong en oud genieten van het magische Zauberwald en van de middeleeuwse markt. Echte durfals bezoeken Obscuria, een verlaten stuk pretpark waar messenwerpers en clowns het publiek trachten te vermaken, of het enge Grand Hotel Morton.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

FRANKRIJK

DISNEYLAND PARIS

Disney’s Halloween Festival

Dagelijks van 1 oktober tot en met 6 november 2022.

Disney’s Halloween Party, 29 en 31 oktober 2022.

Disneyland Paris is ruim een maand lang gehuld in herfstkleuren tijdens het Halloween Festival. Disneyland Park is sfeervol aangekleed met lachende pompoenen, slingers met lichtjes, lantaarns, vriendelijke spoken en vrolijke skeletten. Mickey en Minnie Mouse, Donald en Katrien Duck en Goofy hebben hun Halloween-outfits aangetrokken. De geliefde Disney-figuren trekken dagelijks meermaals in een stoet door het park tijdens Mickey’s Halloween Celebration.

’s Avonds is er nog een extra verrassing: de show Nightfall with Disney Villains, waarbij de Disney-schurken proberen het kasteel over te nemen. De voorstelling vindt plaats voor Disney D-Light, de show met drones ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Disneyland Paris. Op 29 en 31 oktober vindt Disney’s Halloween Party plaats, een avondevenement met de Disney-schurken in de hoofdrol.

Meer info over Disneyland Park? Ga naar het Parkprofiel
Boek hier een hotel in Disneyland Paris
Klik hier voor tickets voor Disneyland Paris

PARC ASTÉRIX

Peur sur le Parc

Op 1, 2, 8, 9, 15 en 16 oktober en dagelijks van 22 oktober tot en met 6 november 2022, van 10.00 tot 18.00 uur (op 1, 8 en 15 oktober en 6 november open tot 22.00 uur).

Nocturnes Peur sur le Parc op 22, 28, 29, 30 en 31 oktober en op 5 november 2022, van 19.00 uur tot 01.00 uur.

Bezoekers beleven angstige momenten in het oude Parijs van Parc Astérix, waar vervloekte geesten en gemene tovenaars hen schrik aanjagen, en op La Foire aux 6 trouilles, een verlaten kermisterrein. Diverse attracties zijn omgetoverd tot spookbelevenissen en in griezelhuis La Maison de la Peur begeleidt alchemist dr. Cérébrus de gasten door een hel vol vampiers, duivels en zombies. In Catacombes maken waaghalzen een wandeling door enge tunnels en donkere kamers en in Le Malédiction du Sirius beleven gasten de vloek op het beroemde cruiseschip Le Sirius.

Andere haunted houses zijn Mission Perdue, Métamorphosis en Magna Maleficus. Aan het eind van de dag verzamelen alle geesten zich in de parade Le Défilé des Monstres. Parc Astérix is op zes avonden open tot een uur na middernacht. Tijdens deze Nocturnes Terrifiantes is er als extra entertainment een spannende lichtshow rond achtbaan Oziris en het vuurspektakel Inferno.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

DENEMARKEN

TIVOLI

Halloween i København

Dagelijks van 13 oktober tot en met 6 november 2022.

In hartje Kopenhagen verandert Tivoli in een griezelige tuin vol heksen en pompoenen. Het park is aangekleed met 22.000 pompoenen en Rasmus Klump – de favoriete beer van Deense kinderen, in het Nederlands bekend als Pol – verrast alle jonge gasten in openluchttheater Plænen met twee korte voorstellingen: Slik eller ballade (Snoep of problemen) en Edderkoppespind og Spøg (Spinnen en grappen). In de ruimtes onder de legendarische achtbaan van Tivoli bevindt zich spookhuis Det Hjemsøgte, een vergeten ziekenhuis waar vreemde experimenten plaatsvinden. Ook het permanente griezelhuis Villa Vendetta is open. Op de Halloween-markt staan dertig in herfstkleuren gehulde kraampjes en er worden typisch Deense ambachten gedemonstreerd, zoals het koken van handgemaakte karamels in open koperen potten.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

SPANJE

PORT AVENTURA

Halloween

Dagelijks van 24 september tot en met 13 november 2022, van 10.30 tot 18.00 uur. Op zaterdagen open tot 20.00 uur.

Port Aventura wordt tijdens Halloween bevolkt door spoken en vleermuizen en is versierd met pompoenen, skeletten en spinnenwebben. Het Spaanse pretpark heeft drie spookhuizen en een grootse Halloween-show. La Isla Maldita is met een kilometer lengte de langste spookroute van Europa. Bezoekers lopen door waterpark Caribe Aquatic, dat voor Halloween is omgetoverd tot een afgelegen, eng Caribisch eiland. In La Muerte Viva nemen geesten en skeletten de regie in handen in de straten van themagebied México en spookhuis Apocalipsis Maya voert door een vervloekt oerwoud. In Gran Teatro wordt de show Halloween Forever opgevoerd, geschikt voor het hele gezin.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

ITALIË

GARDALAND

Magic Halloween

Van 7 oktober tot en met 6 november 2022, elke vrijdag, zaterdag en zondag. Op vrijdag is het Venerdì da Paura (Vreselijke Vrijdag), park open tot 22.00 uur.

Gardaland is met pompoenen, balen stro en vleermuizen helemaal in Halloween-stemming gebracht. Parkmascotte Prezzemolo heet bezoekers welkom in de voorstelling Welcome, it’s Halloween. In de show Welcome to Friday Scary Night zijn de hoofdrollen weggelegd voor geesten, vampiers en heksen. In het Gardaland Theatre staat de show Gotika op de planken, waar een hypnotiseur een jonge vrouw de donkere onderwereld in leidt.

Meer info? Ga naar het Parkprofiel

2022 © Tekst: Parkplanet
Wijzigingen voorbehouden

Meest bezochte parkprofielen