Winter Slagharen

Op een winterse dag kan men in Attractiepark Slagharen genieten van de schaatsbaan en van gezellige lichtjes en kerstbomen. Bezoekers kunnen hun wensen in de grote wensboom hangen.

Attractiepark Slagharen opende in de winter van 2011 voor het eerst de poorten onder de naam IJskoud Slagharen. Vanaf 2012 heet het evenement eenvoudig Winter Slagharen. Het Overijsselse pretpark is twee weekenden in december geopend en tijdens de hele kerstvakantie.

Winter in Attractiepark Slagharen

Winters uitzicht

Winter Slagharen is extra gezellig door de vele lampjes, de kerstbomen en de winterse sferen. Maar het belangrijkst blijven de attracties. Verschillende attracties in Slagharen zijn overdekt. Binnenspeeltuin Phileas Funhouse, de spelletjeshallen, monorail Pioneer Express ’63 en 4D-bioscoop El Teatro met de film Rudolph, het rendier met de rode neus zijn ook bij minder mooi weer leuk. Vanuit de SkyTower of reuzenrad Big Wheel hebben bezoekers een winters uitzicht over de omgeving van het attractie- en vakantiepark. En natuurlijk kunnen ze ook snelle ritjes maken in achtbaan Gold Rush, de Free Fall en de Mine Train. Of naar Het mirakel van Wishaka, de avontuurlijke show van Randy & Rosie.

Winter in Attractiepark Slagharen

Winter Western Village

Tijdens de winterweken in Slagharen kun je het Winter Western Village bezoeken. In het winterdorpje kun je schaatsen op de overdekte ijsbaan. Je mag je eigen kunst- of ijshockeyschaatsen meebrengen, maar je kunt ze ook huren. Voor de kleinsten is er een handige schaatshulp beschikbaar, in de vorm van een zeehond of rendier. In het Winter Western Village zijn winterse heerlijkheden te krijgen als erwtensoep, rookworst, boerenkool of een warme chocolademelk. In stalletjes in het park kun je glühwein en wafels kopen.

Op de foto met Randy en Rosie in Slagharen – Foto: © Adri van Esch

Magische wensboom

Midden in het attractiepark staat een prachtig versierde wensboom. Kinderen, maar ook vaders en moeders, opa’s en oma’s mogen een wens doen en die laten ophangen in de boom. Uit de magische wensboom wordt iedere week een wens gehaald die in vervulling gaat. Van wensen zoals een foto met Randy & Rosie, de favoriete influencer ontmoeten, een dagje meehelpen in Slagharen of luchtballon varen.

Winter Western Village met ijsbaan in Slagharen – Foto: © Adri van Esch

Informatie

Attractiepark Slagharen is open op 10, 11, 17 en 18 december en dagelijks van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023, vanaf 10.00 uur.

Schaatsen in Slagharen – Foto: © Adri van Esch

Entreeprijs: € 24,90 of € 27,90 per persoon, afhankelijk van de bezoekdag. Kinderen tot en met drie jaar gratis • Flexibele kortingsprijzen via internet, vanaf € 14,50 • Parkeren: € 10,00 • Meer informatie op de parkplanner van Attractiepark Slagharen.

2022 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Attractiepark Slagharen, Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen