Heerlijk genieten van winterse pretparken

Geniet van de winter in een pretpark, met kampvuren, besneeuwde kerstbomen, sfeervol entertainment, heel veel lichtjes en verlichte attracties.

De bekendste attractieparken van Europa openen ook in de winter hun poorten. Bezoekers kunnen genieten van duizenden lichtjes, knisperende kampvuren, verlichte attracties en speciale wintershows. Vaak kan er ook geschaatst, gerodeld of gelanglauft worden. De winteropenstelling brengt een heel bijzondere sfeer met zich, niet in de laatste plaats door de typische winterlekkernijen die te koop zijn.

Tijdens de Winter Efteling hebben de sprookjesfiguren zich warm aangekleed. Bezoekers kunnen genieten van alle bekende attracties in een betoverend park. De grote Speelweide is ingericht als Warme Winter Weide, een sfeervolle plek met een extra grote schaatsbaan, horeca, winkeltjes en vreugdevuren. Heel bijzonder zijn de lichtgevende vlinders op het plein Hartenhof. Verheug je op bijzondere lekkernijen als Mikkemannen, een Winterspin, de Winterse Wafel of loaded fries met paddenstoelstoof. Feestelijke guirlandes, knisperende potkacheltjes en duizenden twinkelende lichtjes zorgen verder voor een magische winterse sfeer.

Informatie

De Winter Efteling is dagelijks te bezoeken van 13 november 2023 tot en met 4 februari 2024. Open vanaf 11.00 uur, in de weekenden en kerstvakantie vanaf 10.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Rooster marshmallows bij het kampvuur en geniet vanaf de gezellige Oostenrijkse Biergarten van de sfeervolle ambiance van Toverland in de winter. Het attractiepark is verfraaid met duizend-en-één-lichtjes, 654 kerstbomen en sfeervolle decoraties. De parkmascottes Toos en Morrel spelen de hoofdrol in hun wintershow en je kunt de Winter Wonder Verzamelaars tegenkomen. Port Laguna is omgetoverd tot Winter Laguna, met een schaatsbaan en vijf curlingbanen. Elke Winter Feelings-dag wordt afgesloten met de spectaculaire slotshow Het Magische Winterfeest.

Informatie

Winter Feelings in Toverland is op 25 en 26 november, op 2, 3, 9, 10, 16 en 17 december 2023 en 13 en 14 januari 2024. Dagelijks open van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024. Geopend vanaf 11.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Schaatsen in SlagharenBezoekers van Winter Slagharen kunnen heerlijk zwieren en glijden op de overdekte schaatsbaan in Winter Western Village. Gasten kunnen hun wensen in de Magische Wensenboom hangen en misschien komt de wens ook nog uit. In de show Het mirakel van Wishaka hangen ook de parkmascottes Randy en Rosie hun wens in de wensenboom, maar dat loopt niet helemaal goed af. Het attractiepark is feestelijk versierd met gezellige lichtjes en kerstbomen. Smulpapen genieten van winterse heerlijkheden als boerenkool met worst, wafels, glühwein en oliebollen.

Informatie

Attractiepark Slagharen is open in de weekenden van november en december en dagelijks van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024, vanaf 10.00 uur.

Walibi Holland zet zijn spannende attracties letterlijk in de schijnwerpers: tijdens het winterevenement Bright Nights worden de rollercoasters en andere belevenissen opgelicht door flitsende lichtshows. Overal in het sfeervol verlichte pretpark klinkt muziek en er is bijzonder entertainment, zoals de ‘twaalfjes’ van de kerstman en het wedstrijdje Speed Tree Decorating.

Informatie

Bright Nights in Walibi Holland is open op 17 en 23 december, dagelijks van 26 tot en met 30 december 2023 en van 2 tot en met 7 januari 2024. Het park is open van 12.00 tot 20.00 uur.

Duintell in the Dark

Duinrell opent acht populaire attracties op enkele donkere namiddagen. De achtbanen Falcon, Dragonfly en Kikkerachtbaan zijn spannend verlicht, net zoals Mad Mill, Wild Wings en Aqua Swing. Rook- en lichteffecten en vuurkorven zorgen voor een gezellige sfeer in het duister. Om de winteropenstelling Rides by Lights nog meer winterse sfeer te geven is er glühwein en warme chocolademelk te koop.

Informatie

Rides by Lights is elke zaterdag tot en met 16 december 2023 en van 10 februari tot en met 16 maart 2024. In de kerstvakantie is Rides by Lights op 23, 27 en 30 december 2023 en op 3 en 6 januari 2024, van 11.00 tot 20.00 uur.

Tijdens Winter Magic wordt Plopsaland De Panne getransformeerd tot een sprookjesachtig en magisch winterlandschap met duizenden lichtjes, honderden dennenbomen vol kerstballen en lichtsculpturen van de Plopsa-figuren. De winter wordt gevierd samen met Maya de Bij, Mega Mindy, Wickie de Viking en al hun vriendjes. In Mayaland Indoor kunnen gasten zich verwarmen aan knisperende kampvuren of met een warme chocomelk. Tijdens de kerstvakantie wordt elke magische winteravond op het Dorpsplein afgesloten met spektakelshow Luminaria. Op de gevel van Mayaland komt met videoprojecties, muziek, licht en speciale effecten een winters verhaal tot leven.

Informatie

Plopsaland is geopend op woensdag, zaterdag en zondag. Dagelijks open in de kerstvakantie van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024. Open vanaf 10.00 uur. 

Walibi Belgium brengt zijn bezoekers meteen bij binnenkomst in winterse sferen in de kerstzone Glowing Greetings. Even verderop ligt Alpine Village, een winters berggebied met een kerstmarkt en huisjes waar gasten raclettes, tartiflettes en andere winterse specialiteiten kunnen proeven. In Frozen Land staan een grote ijsbaan, een gletsjerbar en een lichtgevend bos. Voor kinderen is er Polar Playground, de winterse speeltuin van de Kerstman en zijn elfen.

Informatie

Walibi Winter in Walibi Belgium is op 16 en 17 december en dagelijks van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 (echter op 25 december en 1 januari gesloten). Open vanaf 11.00 uur.

Bellewaerde heeft voor kerst diverse attracties in een feestelijk jasje gestoken: maak een ritje in Santa’s Kitchen (de koffiekopjes), de Kerstbûches (River Splash), Rudolph’s Ride (Tuff Tuff) en Winter Express (achtbaan Huracan). Kinderen kunnen de Kerstman ontmoeten en zich uitleven in indoor speeltuin Santa’s Playground. Groot en klein kan verder genieten van de Winter Wonder Show, met acrobatiek, zang en illusie, en de 4D-film Sleigh Ride. 

Informatie

Winter in Bellewaerde is op 9, 10, 16 en 17 december en dagelijks van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 (echter gesloten op 25 december en 1 januari). Open vanaf 11.00 uur.

Disneyland is omgetoverd tot een wonderlijk winterparadijs met ontelbare lichtjes en duizenden meters kerstversiering. Op Town Square fonkelt een 24 meter hoge kerstboom en in Main Street, U.S.A. valt regelmatig sneeuw. Bezoekers kunnen op de foto met Disney-figuren gekleed in vrolijke kerstoutfits. In Disneyland Park trekt de kerstparade Mickey’s Dazzling Christmas Parade door de straten, met Mickey en zijn bekende tekenfilmvrienden, de geliefde Disney-prinsessen en de Kerstman. Liefhebbers van heerlijke winterse gerechtjes komen in Walt Disney Studios volop aan hun trekken bij Food Festival Hiver Gourmand, waar lokale seizoenspecialiteiten worden verkocht.

Informatie

Het kerstseizoen in Disneyland Park en de Walt Disney Studios loopt van 11 november 2023 tot en met 7 januari 2024. Klik hier voor meer informatie.

Bestel je tickets en hotelovernachtingen rechtstreeks bij Disneyland Paris

Wintertraum in PhantasialandBij Wintertraum in Phantasialand kunnen bezoekers schaatsen in de openlucht op de Kaiserplatz, smullen van gepofte kastanjes en genieten van prachtig verlichte Oosterse fabeldieren. Er zijn diverse winterse voorstellingen, waaronder de ijsshow Rock on Ice met adembenemende choreografieën en opzwepende ritmes. Op de Weihnachtsmarkt zijn typisch Duitse lekkernijen te koop, zoals Flammlachs, Grünkohlpfanne, Kaiserschmarrn en natuurlijk glühwein.

Informatie

Winteropenstelling Wintertraum dagelijks van 18 november 2023 tot en met 28 januari 2024, vanaf 11.00 uur. Gesloten op 24 en 25 december 2023 en op 1, 15 en 16 januari 2024.

Movie Park Germany presenteert Hollywood Christmas, een winters evenement in typisch Amerikaanse sfeer. Ingangsstraat Hollywood Boulevard is omgetoverd tot Christmas Boulevard USA en themagebied Streets of New York is gethematiseerd naar het beroemde Rockefeller Center in New York. De winterse versie van Nickland is Nickelodeon HoHoHoliday Land en in het westelijke deel van het park is een Wild West Christmas gecreëerd. De Nederlandse illusionist Christian Farla schittert in de show A Magical Christmas Tale.

Informatie

Hollywood Christmas is elke vrijdag, zaterdag en zondag in december en dagelijks van 21 december 2023 tot en met 7 januari 2024 (echter gesloten op 24, 25 en 26 december 2023 en op 1 januari 2024). Open van 12.00 tot 20.00 uur.

Elke vierkante meter van Europa-Park ademt een feestelijke wintersfeer. Zo’n drieduizend dennenbomen uit het Zwarte Woud met tienduizend glinsterende kerstversieringen omzomen de paden. Op de Weihnachtsmarkt zijn glühwein en gepofte kastanjes te koop. Gezellige kampvuren houden iedereen warm. Het 55 meter hoge reuzenrad Bellevue torent boven alles uit en professionele schaatsers laten hun kunsten zien in de ijsshow Surpr’Ice Presents a Christmas Dream. Op de grote koepel van de Eurosat CanCan Coaster wordt de videomapping-voorstelling Miraculeux geprojecteerd (foto). Kinderen kunnen zich uitleven in de indoor-speelhal WinterWunderWelt in het Spaanse themagebied en elke dag wordt afgesloten met de Winter Starlight Parade.

Informatie

Het winterseizoen van Europa-Park loopt van 2 december 2023 tot en met 7 januari 2024. Dagelijks open vanaf 11.00 uur, maar gesloten op 24 en 25 december 2023.

Ook in Parc Astérix is de kersttijd de tijd van de vrede: de Galliërs en de Romeinen hebben een tijdelijke wapenstilstand afgesproken en vieren samen Noël Gaulois. Obelix heeft gezorgd voor besneeuwde en versierde menhirs, de Via Antiqua is versierd met groene guirlandes en de gasten worden bij bijenkomst verrast met een prachtig gedecoreerde kerstboom. In Les Rues de Paris is een kleine kerstmarkt opgezet en men kan in het Gallische kerstdorp op de foto met de Kerstman. Bezoekers kunnen winterpret beleven op vier rodelbanen en twee schaatsbanen, een voor kinderen en een voor volwassenen. Er zijn vier speciale shows: Qui veut la peau du Père Noël in de speelgoedfabriek van de Kerstman, circusvoorstelling Quel Cirque, de illusionistenshow Chronos, Magie et illusions en in de avond vuurwerkshow Ile aux Vœux.

Informatie

Noël Gaulois in Parc Astérix is dagelijks van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 van 11.00 tot 19.00 uur.

Kerstsfeer in PortAventuraHet Spaanse Port Aventura is compleet gehuld in kerstsfeer, met duizenden lichtjes, versieringen en cadeautjes. In themagebied Far West is een traditionele kerstmarkt en in Mexico is een schaatsbaan. In het Gran Teatro Imperial wordt de show Christmas among the Stars opgevoerd, een musical met acrobatiek, muziek en dans. In ijsshow Dreaming on Ice staan Olympisch schaatskampioenen uit verschillende landen op het ijs en de kleintjes genieten van Ya es Navidad en SésamoAventura, een kleurrijke kerst in Sesamstraat.

Informatie

Winter in Port Aventura is dagelijks van 2 december 2023 tot en met 7 januari 2024. Open vanaf 10.30 uur. 

Magic Winter in GardalandGardaland is tijdens Magic Winter helemaal in winterse sferen gebracht, met overal lichtjes en glinsterende kerstbomen. Je kunt er glijden op opblaasbanden en heerlijk schaatsen op de ijsbaan. Kleinere kinderen kunnen ravotten in een speelzone die is aangelegd in de sneeuw. De Kerstman woont in het Magic Village en door het English Village loopt modeltrein Winter Express. In het Gardaland Theatre staat The Fabulous Christmas Emporium op de planken, een live musical met spectaculaire choreografieën, schitterende kostuums en internationale artiesten. De dagen worden afgesloten met een slotshow in Fantasy Kingdom.

Informatie

Gardaland is open in de weekenden van december en daarna van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024, vanaf 10.30 uur. Gesloten op 25 december. 

Kerst in TivoliKerst – ‘Jul’ in het Deens – in Tivoli Gardens wordt gevierd met een sprookjesachtige kerstmarkt met meer dan zestig kraampjes. Geniet daar van typisch Deense hapjes als æbleskiver (appelschijfjes), honningkage (peperkoek), brændte mandler (geroosterde amandelen), gløgg (glühwein) en julekager (kersttaartjes). In het park in hartje Kopenhagen staan ruim duizend kerstbomen met 102.350 lichtjes. Drie kilometer aan kersttakken zorgen voor de geur van een naaldbos. De takken zijn voorzien van 30.000 lichtjes en 60.000 kerstballen. Voor de Tivoli Concertzaal staat de traditionele iconische kerstboom en in de grot van het Pantomime Theater ontvangt de Kerstman alle kinderen (tot 24 december), samen met zijn Julenisser, de kabouters die in Denemarken de Kerstman helpen.

Informatie

Kerst in Tivoli is dagelijks van 19 november tot en met 31 januari 2023, vanaf 11.00 uur. 

Lego-liefhebbers kunnen Jul – ‘Kerst’ in het Deens – vieren in Legoland Billund. Het park is uitgebreid met een schaatsbaan en kerstkraampjes vol lekkernijen. Pronkstuk is een tien meter hoge kerstboom gemaakt van Duplo-stenen. Kinderen kunnen hun eigen Lego-kerstboom bouwen in de Creative Workshop.

Informatie

Jul in Legoland Billund start op 24 november 2023. Het park is open op vrijdag, zaterdag en zondag. Van 22 tot en met 31 december 2023 dagelijks open (echter niet op 24, 25 en 26 december). Open vanaf 10.00 uur. 

© 2023/2024 Parkplanet – Wijzigingen voorbehouden

Meest bezochte parkprofielen