Alton Towers

Alton Towers verkocht

Alton Towers

Themapark Alton Towers is verkocht. Eigenaar Merlin Entertainment verkocht Engelands meest bezochte park samen met onder meer Thorpe Park en Madame Tussauds aan zakenman Nick Leslau voor bijna 919 miljoen euro.

Leslau verhuurt Alton Towers de komende 35 jaar terug aan Merlin Entertainments.

{googleads right}Nieuwe investeringen

In maart kocht Merlin Entertainments de firma Tussauds Group – waartoe Alton Towers behoorde – van Dubai International Capital. Merlin verkocht de attracties om nieuwe investeringen te kunnen doen en om schulden af te lossen. Volgens een woordvoerder zal de bedrijfsvoering van Alton Towers op dezelfde wijze als voorheen worden voortgezet. Merlin bezit 51 attracties in twaalf landen wereldwijd en heeft 13.000 personeelsleden in dienst.

(c) 2007

Meest bezochte parkprofielen