Pretparken in België

In België kies je voor Fury en Typhoon, voor dolfijnen en zeeleeuwen, giraffen en tijgers of voor Mega Mindy en Piet Piraat.

België heeft drie Plopsa-parken verspreid over het land, twee pretparken die ook veel dieren binnen de poorten hebben en twee attractieparken met veel spannende achtbanen. Kies voor Fury en Typhoon, voor dolfijnen en zeeleeuwen, giraffen en tijgers of voor Mega Mindy en Piet Piraat.

Typhoon in Bobbejaanland

BOBBEJAANLAND

Lichtaart

Bobbejaan was een beroemde zingende cowboy. In zijn eigen ‘plezante land’ is de sfeer van het wilde westen nog overal merkbaar. Naast een cowboystadje en een overdekt Kinderland heeft Bobbejaanland liefst zeven achtbanen, van de familiebanen Oki Doki en Bob Express tot de loopingbanen Fury en Typhoon. Een klassieker is de donkere achtbaan Revolution, ook te beleven met een virtual reality-bril op. Het park telt drie natte boottochtjes: Indiana River, El Rio en Banana Battle. Wie het echt heel snel en spannend wil, stapt in de populaire draaiende reuzenschommel Sledge Hammer. Meer over Bobbejaanland lees je hier.

Waar? Bobbejaanland, Olensteenweg 45, 2460 Lichtaart • Bobbejaanland ligt ongeveer twintig kilometer ten zuiden van de stad Turnhout. Op snelweg E34 (Eindhoven – Antwerpen) afslag 24 Kasterlee nemen. Richting Kasterlee en vervolgens Lichtaart rijden.

Wanneer? Geopend van begin april tot begin november. In juni, juli en augustus dagelijks open. Daarvoor en daarna in de weekenden, schoolvakanties en op de meeste werkdagen. Voor meer informatie over de openingstijden: klik hier.

Alles over Bobbejaanland
Niet te missen in Bobbejaanland
Vurig paradepaardje voor Bobbejaanland

Radja River in Walibi Belgium

WALIBI BELGIUM

Wavre

Walibi Belgium is de bakermat van de Walibi-familie. Rond een langgerekt meer liggen talloze spannende attracties, waaronder de legendarische overdekte loopingachtbaan Psyké Underground, de megacoaster Kondaa en de hangende rollercoaster Vampire. Walibi heeft achtbanen voor elke leeftijd, zoals de familiebanen Tiki-Waka en Calamity Mine, en de kinderachtbaan Fun Pilot. Het park herbergt de unieke attractie Pulsar, een heen-en-weer-achtbaan die eindigt met een gigantische splash. Bezoekers kunnen zelf schieten op doelen in twee interactieve darkrides: Challenge of Tutankhamon en Popcorn Revenge. Naast de ingang van het pretpark ligt het overdekte zwemparadijs Aqualibi. Meer over Walibi Belgium lees je hier.

Waar? Walibi Belgium, Boulevard de l’Europe 100, 1300 Wavre • Walibi Belgium ligt dertig kilometer te zuidoosten van Brussel. Volg snelweg E411 richting Namen en neem afslag 6 (Wavre).

Wanneer? Open van begin april tot begin november. Dagelijks geopend vanaf half juni tot en met de maand augustus. Daarvoor en daarna in de weekenden, schoolvakanties en op de meeste werkdagen. Voor meer informatie over de openingstijden: klik hier.

Alles over Walibi Belgium
Niet te missen in Walibi Belgium
‘Als de Gremlins, maar dan charmanter’

Waterfietsen in Plopsaland De Panne

PLOPSALAND

De Panne

De kindervriendjes Mega Mindy, Piet Piraat, Bumba, Plop, Klus en Lui, ze hebben allemaal hun eigen attracties in Plopsaland in De Panne. Maya de Bij heeft er een overdekte speelhal, Wickie de Viking zijn kleurrijke Wickieland en K3 zelfs een eigen achtbaan. Het park is vooral populair bij kinderen van de basisschool – het publiek waar ook moederbedrijf Studio 100 zich op richt – maar kent ook enkele attracties die wat oudere jeugdige bezoekers zullen aanspreken, zoals loopingachtbaan Anubis The Ride en de zeventig meter hoge Nachtwacht-Flyer. Plopsaland – waar kinderen al hun televisiefavorieten persoonlijk kunnen ontmoeten – beschikt tevens over een eigen overdekt zwemparadijs, Plopsaqua. Je kunt er zwemmen in het stripachtige decor van een sneeuwlandschap. Meer over Plopsaland De Panne lees je hier.

Waar? Plopsaland De Panne, De Pannelaan 68, 8660 De Panne • Plopsaland ligt in het uiterste zuidwesten van België, aan de rand van kustplaats De Panne. Op snelweg A40 richting Duinkerke afslag 1 (Adinkerke) nemen.

Wanneer? Plopsaland is dagelijks open van begin april tot begin september. In september en oktober open op woensdag en in het weekend. Ook open in de herfst- en kerstvakantie. Voor meer informatie over de openingstijden: klik hier.

Alles over Plopsaland
De smaakmaker van Plopsaland

Bengal Rapid River in Bellewaerde

BELLEWAERDE

Ieper

In Bellewaerde wonen leeuwen en tijgers naast de achtbaan, zebra’s en giraffen naast de wildwaterbaan en de olifanten en apen naast de speeltuin. Bellewaerde is een combinatie van dierenpark en pretpark, maar de nadruk ligt op de attracties. Naast vrij gebruikelijke belevenissen als loopingachtbaan Boomerang en wildwaterrivier Bengal Rapid River heeft het park in Ieper ook meer unieke attracties. Zoals achtbaan Huracan, die ook meteen een darkride is, en Dawson Duel, een dubbele rodelbaan gebouwd op een niet-natuurlijke helling van 25 meter hoog. De achtbaan Wakala eindigt op een doodlopend stuk spoor op 21 meter hoogte en gaat vervolgens achterwaarts terug. Bellewaerde Aquapark is een overdekt waterpark met diverse glijbanen, speelzones, jacuzzi’s en een sauna. Meer over Bellewaerde lees je hier.

Waar? Bellewaerde, Meenseweg 497, 8902 Ieper • Op snelweg A19 afrit 4 (Ieper-Centrum) nemen en vervolgens borden naar Bellewaerde volgen.

Wanneer? Open van begin april tot begin november. Dagelijks geopend vanaf half juni tot en met de maand augustus. Daarvoor en daarna in de weekenden, schoolvakanties en op de meeste werkdagen. Voor meer informatie over de openingstijden: klik hier.

Alles over Bellewaerde
Sensationele waterbaan Amazonia

Oldtimers in Boudewijn Seapark - Foto: © Adri van Esch

BOUDEWIJN SEAPARK

Brugge

Water en zeedieren spelen een hoofdrol in Boudewijn Seapark. Het pretpark heeft niet alleen draaimolens, botsauto’s en een grote waterspeelplaats, maar ook grote shows met dolfijnen en zeeleeuwen. Zelfs de achtbaan van het pretpark is in stijl: de twaalf meter hoge achtbaan Orca Ride heeft een orka op de neus van de trein. Veel meer attracties hebben de zee als thema, zoals schommelschip Sancta Maria 1492, het speelpark in de vorm van een verzand vissersdorp en Bobo’s AquaSplash, een interactieve waterspeelplaats met glijbanen en klimtoestellen. Meer over Boudewijn Seapark lees je hier.

Waar? Boudewijn Seapark, Alfons De Baeckestraat 12, 8200 Brugge St.-Michiels • Neem op snelweg E40 (richting Oostende) afslag 8 (Brugge). Volg vervolgens de E403/N31 richting Brugge en neem de eerste afrit.

Wanneer? Open van begin april tot eind september. In juli en augustus dagelijks geopend. In april, mei en juni alle dagen behalve de woensdagen geopend. In september alleen in de weekenden open. Voor meer informatie over de openingstijden: klik hier.

Alles over Boudewijn Seapark

Vicky The Ride in Plopsa Coo

PLOPSA COO

Coo

Het middelgrote pretpark Plopsa Coo bevindt zich midden in een vallei in de Belgische Ardennen en is bekend om de watervallen van Coo. Rond de beroemde watervallen hebben kabouter Plop, Heidi en Wicky de Viking hun eigen pretpark gebouwd. Het groene park biedt twee achtbanen: Vicky The Ride en De Smurfer. De Mega Mindy Flyer is een 65 meter hoge zweefmolen. Het Plopsa-park 65 kilometer van de Nederlandse grens heeft ook draaimolens, speeltuinen en een kabelbaan over de watervallen heen. Meer over Plopsa Coo lees je hier.

Waar? Plopsa Coo, Coo 4, 4970 Coo-Stavelot • Op snelweg E42 (Luik – Aken) op verkeersknooppunt Battice de richting Verviers/Spa/St. Vith aanhouden. In Verviers de richting Francorchamps/Malmédy volgen. Neem afrit 10 (Francorchamps) en volg Coo/Plopsa Coo.

Wanneer? Plopsa Coo is open van begin april tot begin november. Dagelijks open in juli en augustus. Daarvoor en daarna in de weekenden open, tijdens de schoolvakanties en op sommige werkdagen. Voor meer informatie over de openingstijden: klik hier.

Alles over Plopsa Coo

K3-Verkeerstuin in Plopsa Indoor Hasselt

PLOPSA INDOOR HASSELT

Hasselt

Plopsa Indoor is een overdekt pretpark gethematiseerd rond bekende televisiesterren als Samson & Marie, Kabouter Plop, Piet Piraat en Bumba. Het park telt twintig attracties, waaronder carrousels, achtbaan Wickie Coaster, botsauto’s en een speeltuin. In het K3-Verkeerspark stappen kinderen in een politiewagen, brandweerauto of cabriolet en leren zo spelenderwijs de verkeersregels. In het theater wordt elke dag een show opgevoerd met figuren uit de stal van Studio 100.

Waar? Plopsa Indoor, Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt • Snelweg E313 Antwerpen-Luik, afrit 29: Hasselt-Oost/Tongeren. Op de ring rond Hasselt de bewegwijzering naar de Grenslandhallen volgen. Plopsa Indoor ligt naast de Grenslandhallen • Kaart

Wanneer? Het hele jaar dagelijks geopend. Op sommige dagen is het indoor park vol en niet meer toegankelijk voor bezoekers zonder tickets. Voor meer informatie: zie de parksite.

Derde leven voor achtbaan

© Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen