Paspoorten voor Disneyland Paris uit 2001 en 2004 - Foto: © Adri van Esch

Wat kost Disneyland?

Hoeveel betaal je voor een entreekaartje voor Disneyland Park en Walt Disney Studios Park? En kun je de twee parken ook combineren?

De entreeprijs voor één park naar keuze is € 105,00 per persoon (online op veel dagen goedkoper, afhankelijk van de bezoekdag). Een kaartje voor een kind van 3 tot en met 11 jaar kost € 97,00. Online zijn de entreekaartjes vaak goedkoper. Handig: online bestelde tickets zijn tot drie dagen voor het geplande bezoek te annuleren. Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis entree. Op rustigere dagen zijn de kaartjes voordeliger, voor volwassenen variërend van € 56,00 tot € 99,00 en voor kinderen van € 52,00 tot € 91,00. Er zijn kortingen voor groepen vanaf twintig personen. De kassa’s van Disneyland Park bevinden zich onder het Disneyland Hotel, de kassa’s van Walt Disney Studios Park liggen rechts van de poorten. Ook aan de kassa’s varieert de ticketprijs afhankelijk van de gekozen bezoekdag.

Duurste attractiepark

Disneyland is verreweg het duurste pretpark van Europa. De prijzen zijn de laatste jaren fors gestegen. Maar tegenover de hoge entreeprijs staan de kwalitatief beste attracties, thematisering die tot in het kleinste detail is doorgevoerd, voorstellingen op Broadway-niveau, een parade zoals je die in geen enkel ander attractiepark in Europa vindt en een afsluitende avondshow waarvoor superlatieven tekort schieten. Disneyland Paris is de entreeprijs waard, zeker op een mooie, niet te drukke dag.

Filmpark

Tip: koop geen dagkaartje voor (alleen) Walt Disney Studios. Het filmpark ondergaat momenteel een grootscheepse transitie waardoor diverse attracties gesloten of zelfs afgebroken zijn. Hoewel Marvel Campus gereed is, biedt het park toch nog te weinig voor een volle dag vermaak. Een dagkaartje is te duur voor wat er geboden wordt. Een combiticket met Disneyland Park is wel een goed idee.

De ingang van Disneyland Park onder het Disneyland Hotel - Foto: © Adri van Esch

Kortingen

Op de website van Disneyland Paris zijn af en toe speciale aanbiedingen te vinden voor entreekaartjes, zoals bijvoorbeeld wintertickets, entree voor een volwassene voor de prijs van een kind of familie-en-vrienden-tickets. Deze toegangskaarten zijn slechts gedurende een korte periode geldig. Reguliere ongedateerde tickets blijven altijd een jaar geldig. Goedkopere tickets zijn een kortere tijd te koop en uitsluitend via de website, niet aan de kassa’s van de parken. Check dus vooraf de site van Disneyland Paris. Vooraf online tickets bestellen is altijd een goed idee. Je loopt geen risico, want de gekochte entreekaartjes zijn tot drie dagen voor aankomst te annuleren. Je krijgt dan je geld terug.

Twee parken op één dag

Wil je de twee pretparken – Disneyland Park én Walt Disney Studios Park – op één dag bezoeken, dan kost een gecombineerd kaartje € 130,00 per persoon. Voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar € 122,00. Dit kaartje is ongedateerd; je kunt de parken bezoeken op een dag naar keuze. De kaartjes blijven een jaar geldig. Gedateerde tickets geven toegang op een vooraf vastgelegde dag. Meestal zijn deze tickets goedkoper, afhankelijk van de bezoekdag. De gedateerde ‘hopper-tickets’ – waarmee je op één dag van het ene naar het andere park kunt hoppen – variëren in prijs van € 81,00 tot € 124,00. Voor kinderen van € 77,00 tot € 116,00. Op de website zijn de tickets vooraf te koop en kan men ook de prijs voor de gekozen dag zien.

Bestel je tickets rechtstreeks bij Disneyland Paris

Paspoorten voor Disneyland Paris uit 2001 en 2004 - Foto: © Adri van Esch

Nog meer dagen

Er zijn ook tickets te koop die twee, drie of vier dagen toegang geven tot beide parken. Een tweedaags ticket kost € 179,00 (kind: € 165,00), een ticket voor drie dagen € 219,00 (kind: € 201,00) en voor vier dagen € 259,00 (kind: € 238,00). Bij een arrangement in een Disney-hotel is toegang tot de parken al inbegrepen. Dat geldt ook voor heel veel arrangementen in andere hotels rond de parken. Wil je nóg meer dagen naar Disneyland Park en Walt Disney Studios Park, dan is een abonnement wellicht een goed idee. Er zijn drie soorten: Brons, Zilver en Goud. Jaarpaspoort Brons geeft 170 dagen toegang en kost € 289,00. Abonnement Zilver is 300 dagen in het jaar geldig en te koop voor € 499,00. Pas Goud heeft geen beperkingen, is dus elke dag geldig en kost € 699,00. De jaarkaarten bieden alle drie gratis parkeren. Zilver en Goud geven ook kortingen op aankopen in boetieks en restaurants.

Waar koop je een jaarkaart?

Op dit moment kunnen uitsluitend gasten die al een jaarkaart bezitten hun abonnement verlengen. Nieuwe jaarkaarten worden tijdelijk niet uitgegeven. Wanneer dat weer wel gebeurt, kan een jaarkaart worden aangeschaft aan de kassa’s. Je krijgt dan een dagkaart om binnen te komen en die moet je tijdens je bezoek aan het park omwisselen voor een jaarkaart. Dat kan bij het Bureau Passeport Annuel. Daar kun je ook terecht als je gedurende je parkbezoek besluit een jaarkaart te nemen. In Disneyland Park vind je Bureau Passeport Annuel aan de brede laan van Central Plaza naar It’s a Small World, tegenover openluchttheater Royal Castle Stage. In de Walt Disney Studios ligt Bureau Passeport Annuel links naast de kassa’s. Voor een jaarkaart heb je een pasfoto en je identiteitsbewijs nodig. Bellen voor informatie of aankoop kan via telefoon 0900 – 34 76 39 65 (€1,00 per gesprek plus de gebruikelijke belkosten, je krijgt een Nederlandstalige medewerker aan de lijn).

De auto parkeren op het parkeerterrein van de Disney-parken kost € 30,00 per dag. Lees hier hoe je naar Disneyland Paris rijdt.

Bestel je tickets rechtstreeks bij Disneyland Paris

2023 © Tekst en foto’s: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen