De entree van de Efteling - Foto: © Adri van Esch

Wat kost de Efteling?

Wat ben je kwijt aan een dagje Efteling? Hoeveel tel je neer aan entree en zijn er nog kortingen te vinden?

De entreeprijs voor de Efteling varieert tussen € 38,00 en € 48,00, afhankelijk van de bezoekdag. Op de meest rustige dagen is de entreeprijs € 38,00. Op rustige dagen € 42,00, op drukkere dagen € 45,00 en op heel drukke dagen € 48,00. Met het duurste kaartje (het ‘Reus-ticket’) kun je de Efteling op één dag in de volledige seizoenperiode bezoeken, dit ticket geeft dus de meeste flexibiliteit qua bezoekdatum. Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang. Groepen vanaf twintig personen krijgen korting. Kaartjes kunnen besteld worden op de site van het park. Zolang de voorraad strekt zijn entreetickets ook te koop bij de Gastenservice aan de ingang van het park of bij de automaten die midden in het entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen staan. Om de Efteling te bezoeken heb je naast een geldig entreebewijs ook een reservering nodig. Een bezoekdag reserveren kan via de website van het park.

Duurste attractiepark

De Efteling is het duurste attractiepark van Nederland, maar in vergelijking met parken in onze buurlanden is de entreeprijs niet aan de hoge kant. Pretparken in België zijn slechts marginaal goedkoper, vergelijkbare pretparken in Duitsland zijn circa een kwart duurder en in Frankrijk kosten themaparken die zich kunnen meten met de Efteling snel bijna dertig tot ruim honderd procent meer.

Voordeliger

Online is er alleen met goed zoeken voordeel te halen voor wie goedkope kaartjes voor de Efteling wil. Het pretpark biedt geen entreekaarten met hoge kortingen aan op allerlei ticketsites, zoals andere parken wel vaak doen. In het voorjaar is er traditiegetrouw een spaaractie bij supermarktketen Albert Heijn (zie hieronder) en in de rustigere wintermaanden zijn soms ook kortingen te krijgen, bijvoorbeeld bij de ANWB (in de winkel of via de site Land van ANWB). Soms bieden buitenlandse sites (zoals de Duitse Groupon-site) kaartjes aan met fikse kortingen, maar dat gaat altijd om tijdelijke aanbiedingen.

Shoppen

Online is er niet heel veel te halen, maar dat betekent niet dat je niet aan goedkopere Efteling-kaartjes kunt komen. Daarvoor moet je sparen! Bijvoorbeeld bij Albert Heijn. De supermarktketen geeft elk jaar in februari en begin maart spaarzegels uit. Een volle zegelkaart levert een korting op van € 12,50 per toegangskaartje. Deze tickets zijn alleen te koop bij Albert Heijn, niet aan de kassa van de Efteling. Ook andere landelijke winkelketens – zoals Hema en Kruidvat – hebben incidenteel Efteling-acties. Op verkoopsites als Marktplaats veranderen regelmatig zegelkaarten en entreekaartjes van eigenaar (al is dat laatste officieel niet toegestaan). Een kwestie van even rondkijken en shoppen dus!

Deel van het glas-in-loodraam van de ingang van de Efteling - Foto: © Adri van Esch

Het hele jaar naar de Efteling

Wie vaker naar de Efteling wil, kan de aanschaf van een abonnement overwegen. Een abonnement kost € 215,00 en is een jaar lang geldig. 65-plussers betalen € 200,00 per jaar. Er zijn elk kalenderjaar maximaal veertien weekenddagen waarop bedrijfsevenementen worden gehouden en waarop het abonnement niet geldig is. Een abonnement is ook in termijnen te betalen: maandelijks € 19,50 (senioren € 18,00).

Een parkeerabonnement kost € 40,00 per jaar (of € 3,50 per maand). Abonnementshouders krijgen vijf procent korting op eten en drinken en op souvenirs. Bovendien kunnen ze andere attractieparken met korting bezoeken of zelfs eenmaal per jaar gratis, zoals Phantasialand, Europa-Park, Port Aventura en Puy du Fou.

Bijkomende kosten

Een dagje de auto parkeren op het uitgestrekte parkeerterrein van de Efteling kost € 12,50. Een (brom)fiets in de stalling naast de ingang zetten is gratis; de fietsenstalling is onbewaakt.

2023 © Tekst en foto’s: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen