BOUDEWIJN SEAPARK

Water en zeedieren spelen een hoofdrol in Boudewijn Seapark. Het pretpark heeft niet alleen draaimolens, botsauto’s en een grote waterspeelplaats, maar ook shows met dolfijnen en zeeleeuwen. Zelfs de achtbaan van het pretpark in Brugge is in stijl: met een orka op de neus van de trein.

Het Boudewijn Seapark is een combinatie van zeedierentuin en pretpark. Het opende in 1963 als Boudewijnpark voor het eerst de poorten. Het park – genoemd naar de toenmalige koning Boudewijn – had destijds slechts een lokale betekenis en bestond uit enkele trapveldjes, een klein speelterrein, tennisvelden, een zwembad en een theehuis.

In 2005 veranderde de naam in Boudewijn Seapark. Een logische stap, want het park stond al sinds het begin van de jaren zeventig bekend om zijn dolfijnenshow. Het dolfinarium werd in 1990, na een verwoestende brand, ondergebracht in een nieuw gebouw dat voorzien is van de modernste snufjes. Zo is er een veertig meter lange wand van zes centimeter dik acrylglas waardoor de bezoekers de dolfijnen van dichtbij kunnen bekijken. Onder de gigantische koepel van het dolfinarium ligt een bassin van 850 vierkante meter, met een inhoud van drie miljoen liter zeewater. Op de tribunes kunnen meer dan vijftienhonderd toeschouwers een plaatsje vinden om te kijken naar de dolfijnenshow Dolphin Bay Adventure.

Dolfijnenshow in Boudewijn Seapark

Naast de dolfijnenshow biedt Boudewijn Seapark een zeeleeuwentheater. In het theater – met achthonderd zitplaatsen – worden dagelijks shows gegeven waarin een kapitein, matrozen en de zeeleeuwen op zoek gaan naar de sleutels van een schatkist. Het park beschikt ook over een zeehondenlagune waar de verzorgers educatieve voorstellingen geven en een dierenpark met onder meer alpaca’s, Vietnamese hangbuikvarkentjes, nandoes, rendieren, pauwen en ezels.

Boudewijn Seapark is niet alleen een zeedierenpark maar ook een pretpark, met attracties die veelal geïnspireerd zijn op de wereld van de zee. Zo is de Orca Ride een twaalf meter hoge achtbaan in de vorm van een walvis en herinnert het schommelschip Sancta Maria 1492 aan de ontdekkingsreizen van Columbus. In Dolfiswing stappen bezoekers op de rug van een dolfijn en maken rondjes door de lucht. De attractie Hurricane is een draaiend schip dat een tocht op de woeste golven nabootst.

Bobo's Aquasplash in Boudewijn Seapark - Foto: © Adri van Esch

Speciaal voor kinderen heeft het Boudewijn Seapark een speelpark in de vorm van een verzand vissersdorp, met een ballenbad, klimrekken en glijbanen. Midden in het park ligt de kleurrijke Bobo’s AquaSplash, een interactieve waterspeelplaats met glijbanen, klimtoestellen en een gigantische emmer vol koel helder water die elke vijf minuten voor een enorme douche zorgt. Bij slecht weer biedt Bobo’s Indoor uitkomst: een groot overdekt speeldorp met springkastelen, avonturenbanen, een zweefmolen, een autoscooter en een speelkooi.

Helaas is er momenteel veel achterstallig onderhoud in Boudewijn Seapark, waardoor attracties en gebouwen een armoedige uitstraling hebben en soms zelfs helemaal niet meer in gebruik zijn.

Orka-achtbaan in Boudewijn Seapark

Attracties

Snelle attracties: Orca Ride (familie-achtbaan) – Sancta Maria 1492 (schipschommel)

Familieattracties: Hurricane (draaiend schip) – Wave Swinger (zweefmolen) – Bobo’s AquaSplash (waterspeelplaats) – carrousel – botsauto’s – oldtimers – Kids Island (kinderspeelplaats) – Bambinoland (kleuterspeelplaats) – Bobo’s Indoor (overdekt speelparadijs)

Shows: Dolphin Bay Adventure (dolfijnenshow) – Zeeleeuwenshow – Educatieve presentatie met zeehondjes

Draaimolen in Boudewijn Seapark - Foto: © Adri van Esch

Restaurants

Sea Side (soep, salades, vleesgerechten, friet) – Tearoom (koffie, gebak, pannenkoeken)

Waar?

Boudewijn Seapark, Alfons De Baeckestraat 12, 8200 Brugge St.-Michiels, België, tel.  +32 (0)50 – 38 38 38 • Neem op snelweg E40 (richting Oostende) afslag 8 (Brugge). Volg de E403/N31 richting Brugge en neem de eerste afrit. Vervolgens op de rotonde linksaf, de Rijselstraat in. Na vijftienhonderd meter rechtsaf de Alfons De Baeckestraat in gaan • Openbaar vervoer: het treinstation Brugge ligt op ruim twee kilometer van het park. Vanaf het station rijden de lijnbussen 7 (richting Kloosterhof) en 17 (richting Ten Boomgaard) langs het park • Kaart

Hurricane in Boudewijn Seapark - Foto: © Adri van Esch

Wanneer?

Boudewijn Seapark is geopend van 1 maart tot en met 29 september 2024, vanaf 10.00 uur. In mei dagelijks open, behalve op de woensdagen. In juli en augustus ook dagelijks geopend. Daarvoor en daarna in de schoolvakanties en in het weekend open • In de winter is het dolfinarium en Bobo’s Indoor open.

Kosten

Entreeprijs: € 29,50 per persoon. Een tot drie euro korting op vooraf online gekochte tickets. Kinderen vanaf 1 meter tot en met 11 jaar en 65-plussers: € 27,50. Kinderen tussen 85 centimeter en 1 meter: € 11,50 • Parkeren € 8,00.

Dolfiswing in Boudewijn Seapark - Foto: © Adri van Esch

Verder lezen

Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Boudewijn Seapark

Meest bezochte parkprofielen