Artwork Potter

Harry Potter krijgt eigen eiland

Artwork Potter

Universal noemt het trots ‘een themapark ín een themapark’. De nieuwe Wizarding World of Harry Potter moet dé grote trekker worden voor attractiepark Islands of Adventure, onderdeel van Universal Resort Florida bij Orlando. 

De wereld van de immens populaire Harry Potter in Islands of Adventure wordt een nieuw eiland en wordt gedeeltelijk op een nog braakliggend grondgebied ontwikkeld en voor een ander deel in het reeds bestaande eiland The Lost Continent. Uit vrijgegeven artwork blijkt dat niet één boek of film zal worden uitgebeeld maar dat de Wizarding World of Harry Potter een kleurrijk samenraapsel zal worden van allerlei Potter-stijlen. Een gedeelte zal de sfeer van Zweinstein meekrijgen. Er zullen meerdere attracties in het nieuwe land komen, waaronder één waarbij robotarmen de bezoekers zullen meenemen op een wilde rit. De bestaande attractie Dueling Dragons – twee hangende looping-achtbanen die een race tegen elkaar houden – zal worden voorzien van een Harry Potter-thema.

{googleads right}Warner Bros.

Universal werkt voor dit nieuwe eiland samen met Warner Bros., eigenaar van de filmrechten. Wat de rol van schrijfster J.K. Rowling is bij de ontwikkeling van het nieuwe themagebied is nog onduidelijk. De opening van de Wizarding World of Harry Potter staat gepland voor het najaar van 2009 of het voorjaar van 2010.

Artwork Potter World

 

2007 © PARKPLANET – ARTWORK: UNIVERSAL ORLANDO

Meest bezochte parkprofielen