Epcot logo

Herkenningsteken Epcot verdwenen

Epcot logo

Epcot in Walt Disney World in Florida is zijn boegbeeld kwijt. 

De tientallen meters hoge arm van Mickey Mouse die Spaceship Earth sierde is, compleet met toverstaf en de letters Epcot, weggehaald. Volgens bronnen is het Disney-management ingegaan op de eis van de nieuwe sponsor Siemens die de Mickey-arm niet vond passen bij de boodschap die de Duitse firma in Spaceship Earth wil uitdragen.

{googleads right}Gigantische arm

De gigantische arm werd naast de zilveren bol in Epcot geplaatst ter gelegenheid van de millenniumviering. In eerste instantie stond het jaartal 2000 naast de toverstaf; een jaar later werd het getal vervangen door de naam Epcot.

Geosphere

Disney heeft de rit in de geosphere flink onder handen genomen. Verschillende figuren (animatronics) zijn vervangen door technisch geavanceerdere modellen, er zijn nieuwe lichteffecten, andere kostuums en een compleet aangepast einde van de rit – waarbij bezoekers in karretjes door een van de poten van de bol afdalen, terug naar het station. Na de darkride in de zilveren bol komen de bezoekers in een grote ruimte, die lange tijd leeg stond. Siemens heeft deze post show weer gevuld met futuristische attracties, waaronder het 3D-spel Body Builder.

Naamlogo

Tegelijk met de verwijdering van de naam Epcot van Spaceship Earth wordt ook het naamlogo van voor de millenniumwisseling weer ingevoerd.

Epcot logo weg

 

Meest bezochte parkprofielen