Efteling Python

Incidenten treffen Efteling

Efteling Python

Midden in het hoogseizoen kampt de Efteling met forse technische problemen aan twee van zijn belangrijkste attracties: De Vliegende Hollander en de Python.

De Vliegende Hollander – de nieuwe twintig miljoen euro kostende topattractie van het park – heeft de afgelopen weken al vier keer lange tijd stil gelegen door problemen met het vervoerssysteem van de boten. Bezoekers, die niet zelden gelokt door de televisiereclame van de Efteling speciaal voor De Vliegende Hollander naar Kaatsheuvel zijn gekomen – worden geconfronteerd met lange wachttijden en in een enkel geval zelfs met evacuatie uit de waterattractie.

{googleads right}Ernstig ongeluk

De ruim 25 jaar oude Python werd gisteren getroffen door een ernstig ongeluk. De trein van de loopingachtbaan – naast als De Vliegende Hollander een product van de Nederlandse attractiefabrikant Kumbak – liep vast op het allerhoogste punt van de lift. Toen medewerkers van de bedrijfshulpverlening de passagiers op 29 meter hoogte aan het evacueren waren, begon de trein – half ontruimd – plots toch te rijden. De medewerker kon ternauwernood van de trein afspringen en liep daarbij lichte verwondingen op.

Beugels dicht

Enkele passagiers die nog in de karretjes zaten hadden de tegenwoordigheid van geest nog vlug hun beugels dicht te trekken voordat de Python aan zijn steile afdaling begon. Daardoor liep dit incident met een sisser af. In een verklaring zegt de Efteling-directie: “We begrijpen dat de inzittenden flink zijn geschrokken. We hebben dan ook direct nazorg geboden. Ook wij zijn geschrokken. Gisteren hebben we procedures voor ontruimingen nog verder aangescherpt en meteen doorgenomen met de medewerkers”. Samen met een onafhankelijke keuringsinstantie is een onderzoek gestart en de Efteling heeft bij de betreffende overheidsinstantie melding gemaakt van het voorval.


2007 (c) Foto Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen