Plopsaland Nederland

Plopsa Indoor opent in 2008 in Coevorden

Plopsaland Nederland

Er is lang gespeculeerd over de vestigingsplaats van Plopsaland in Nederland. 

De themaparkdivisie van het succesvolle Belgische mediabedrijf Studio 100 – onder meer bekend van Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat en K3 – liet twee jaar geleden weten op zoek te zijn naar een geschikte locatie in Nederland voor een noordelijk Plopsaland. De keus is uiteindelijk gevallen op een stuk grond in de nabijheid van de Drentse stad Coevorden. Het nieuwe indoor themapark zal verrijzen naast De Huttenheugte, een bungalowpark uit de Center Parcs-keten.

{googleads right}Drie parken

Studio 100 exploiteert op dit moment drie toeristische attracties in België: het moederpark in De Panne, Plopsa Indoor in Hasselt en PlopsaCoo in Coo (in het voormalige park TéléCoo). De drie parken werden vorig jaar door 1,25 miljoen gasten bezocht. Het mediabedrijf startte in Nederland met een lijst van 35 mogelijke locaties. Uiteindelijk werd de keus teruggebracht naar twee: een overdekt park bij Ahoy’ in Rotterdam en bij De Huttenheugte in Coevorden. De onderhandelingen met Ahoy’ zijn nog in volle gang; mochten die succesvol blijken dan krijgt Nederland rond 2010 een tweede Plopsaland in Rotterdam.

15 miljoen euro

Het indoor themapark in Coevorden krijgt een oppervlakte van 1,5 hectare, waarvan één hectare overdekt is. Plopsa Indoor Coevorden richt zich op gezinnen met kinderen tussen vier en elf jaar. De capaciteit van de accommodatie is 3500 bezoekers per dag. Naar verwachting zullen 300.000 mensen per jaar de poorten passeren. De kosten voor de bouw bedragen ongeveer vijftien miljoen euro en het park zal aan minstens vijftig personen werk bieden. De eerste paal zal in januari 2008 de grond in gaan, waarna het overdekte park rond kerstmis dat jaar zal openen.

 

(c) 2007

Meest bezochte parkprofielen