Efteling hotelsuite

Efteling zet trend in themakamers

Met gethematiseerde hotelkamers heeft de Efteling een trend gezet in Nederland.

Het park begon in 1992 met gethematiseerde kamers in zijn hotel en nu kiezen hoteliers in toenemende mate voor themakamers, constateert het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). De hotels willen met de themakamers hun gasten iets extra’s bieden en er voor zorgen dat ze zich ook veel later nog juist de kamer in hun hotel herinneren. Het NBTC meent dan ook dat de tijd van de uniforme hotelkamer is voorbij is; kamers opgebouwd of ingericht rondom een thema hebben de toekomst.

Marktplaats

Het Rotterdamse hotel Bazar heeft zijn drie verdiepingen elk een thema mee gegeven: Afrika, Zuid-Amerika en Midden-Oosten. Het hotel wil de levendige marktplaatssfeer die in het restaurant heerst doortrekken naar de hotelkamers.

Koningssuite

De Efteling startte zijn hotel vijftien jaar geleden met slechts enkele themakamers. Nu heeft het hotel er negentien, waaronder De Vliegende Hollander Suite, de Pardoes Suite, de (W)Onderwater Suite. De Koninklijke Suite (foto) en de Doornroosje Suite.


2007 (c) Foto Efteling

Meest bezochte parkprofielen