Spaarlamp

Greenpeace vervangt peertjes

Spaarlamp

Actievoerders van Greenpeace zijn aangehouden toen ze probeerden om in de lobby van het Disneyland Hotel in Hongkong gewone lampen te vervangen door spaarlampen. 

Het lukte de activisten om twee peertjes om te wisselen en om een spandoek uit te rollen met de tekst ‘Mickey schaadt het wereldwijde klimaat’.

{googleads right}Volgens Greenpeace zitten er alleen al in de kroonluchters van de hotellobby tweehonderd energievretende lampen. “Disneyland Hongkong bezoedelt zijn eigen sprookje door inefficiënte lampen te gebruiken”, verklaarde Greenpeace-actievoerster Frances Yeung. Hong Kong Disneyland verklaarde zo zuinig mogelijk met energie om te gaan, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de diensten. Volgens de parkmanagers zijn de lampen in de hotelkamers inmiddels vervangen door spaarlampen.

(c) 2007

Meest bezochte parkprofielen