Couturier

Irausquin ontwerpt jurk voor Belle

Couturier

De Nederlandse couturier Percy Irausquin gaat een jurk ontwerpen voor Belle, bekend uit de Disney-tekenfilm Beauty and the Beast.

Irausquin is één van de modeontwerpers die een uniek kledingstuk ontwerpt voor figuren uit Disneyland Paris, ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van het park. De jurken zullen worden geveild; de opbrengst komt ten goede aan Unicef.

Ontwerpers

Diverse Europese ontwerpers hebben hun medewerking toegezegd aan het project. Agatha Ruiz de la Prada kleedt Minnie Mouse, Eymeric François ontwerpt een sprookjesachtige jurk voor Prinses Marie, Léonard zorgt voor een glamoureuze outfit voor Doornroosje en ook Vivienne Westwood en Chantal Thomass laten hun creativiteit de vrije loop. Ook Assepoester, Sneeuwwitje en Tinkerbell krijgen een haute couture-jurk.

{googleads right}Fan

Irausquin, die afstudeerde aan het Fashion Institute in Arnhem, zegt altijd fan geweest te zijn van de sprookjesfiguren uit de Disney-films. “Vooral de prinsessen uit deze sprookjes zijn vaak een bron van inspiratie geweest voor mijn collecties. Het is like a dream come true dat ik voor Belle een jurk mag ontwerpen.”

Robe

De robe van Percy Irausquin zal naar verwachting eind september gereed zijn. Samen met de creaties van de andere ontwerpers wordt het kledingstuk vervolgens tentoongesteld in Disneyland Parijs, waarna de jurken tegen het einde van het jaar zullen worden geveild.

 
(c) 2007

Meest bezochte parkprofielen