Hollywood Studios Watertoren

Naamswijziging was last-minute beslissing

Hollywood Studios Watertoren

De naamswijziging van de Disney-MGM Studios in Disney’s Hollywood Studios was een beslissing die pas op het allerlaatste moment werd genomen, zo blijkt uit registratiegegevens van de internet-domeinnamen voor het park. 

Aangenomen wordt dat het management van het televisie- en filmpark in Florida van plan was de Disney-MGM Studios om te dopen in Disney-Pixar Studios, daarmee verwijzend naar de succesvolle animatiefilmstudio Pixar, die tegenwoordig tot het Disney-concern behoort.

{googleads right}Verwarrend

Uit een enquête gehouden op internet bleek dat die naam voor bezoekers erg verwarrend was. De indruk werd gewekt dat alle attracties met een Pixar-film als thema in het studiopark zouden komen. Alle andere parken in Walt Disney World hebben echter ook op Pixar gebaseerde attracties. Zo heeft het Magic Kingdom Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin, staat in Epcot The Seas with Nemo and Friends en heeft Animal Kingdom een show rond de Pixar-hit Finding Nemo. Dat constaterend besloten de Disney-bonzen slechts enkele dagen voor het naar buiten brengen van de nieuwe naam die te wijzigen van Disney-Pixar Studios in Disney’s Hollywood Studios.

Versimpeld

Kenners gaan er van uit dat na verloop van tijd de naam van de Disney-MGM Studios nog verder versimpeld zal worden naar Disney’s Hollywood.

Hollywood Studios Logo


(c) 2007
 

 

Meest bezochte parkprofielen