Efteling verkeer

Provincie investeert in bereikbaarheid

Efteling verkeer

De provincie Noord-Brabant trekt de komende jaren 137 miljoen euro uit om onder meer de bereikbaarheid van de Efteling te verbeteren.

Een bedrag van 124 miljoen wordt gestoken in de ombouw van rijksweg N261 tot snelweg. De weg, die van Waalwijk naar Tilburg en langs de Efteling loopt, is nu nog een vierbaansweg met verkeerslichten. In de toekomst zal de N261 ongelijkvloerse kruisingen krijgen, voorzien worden van een vrije busbaan en een compleet nieuwe aansluiting krijgen met de Maasroute (A59). Naar verwachting beginnen de werkzaamheden in 2010.

{googleads right}Van rijksweg naar snelweg

Naast de investering voor de ombouw van de N261 van rijksweg naar snelweg, pompt de provincie ook nog eens dertien miljoen euro in een nieuwe snelbusverbinding tussen Tilburg en Den Bosch. Bezoekers die per trein naar de Efteling willen reizen kunnen in Den Bosch of Tilburg overstappen op de sneldienst die hen in ongeveer een kwartier naar het Kaatsheuvelse attractiepark brengt.

2007 (c) Parkplanet 

Meest bezochte parkprofielen