Universal Japan Hollywood Dream

Hollywood Dream naar Florida?

Universal Japan Hollywood Dream

De junior-megacoaster Hollywood Dream maakt de oversteek over de oceaan, van Universal Studios Japan naar Universal Studios Florida.

Naar verluidt bouwt het filmpark ten zuiden van Orlando zijn eigen Hollywood Dream, een variant op de succesvolle achtbaan in Osaka, die begin dit jaar open ging. De Japanse Hollywood Dream is gebouwd over en om Hollywood, het ingangsgebied van het themapark. De achtbaan is een familieversie van de bekende hypercoasters van de Zwitserse firma Bolliger & Mabillard (B&M). Er zitten geen loopings in het ritverloop, maar de treinen van de achtbaan zijn wel uitgerust met een uniek geluidssysteem (waarbij bezoekers hun eigen muziekstuk kunnen uitzoeken) en honderden kleine lampjes die ’s avonds voor een feeëriek gezicht zorgen.

{googleads right}Rolls Royces

Naar verwachting zal Hollywood Dream in 2009 gaan rijden. In het naastgelegen zusterpark van Universal Studios, Islands of Adventure, staat ook een B&M-achtbaan: The Incredible Hulk. Deze achtbaan heeft zes loopings. Coasters van B&M worden beschouwd als de Rolls Royces onder de achtbanen. Florida verwacht een ware babyboom onder de B&M-achtbanen: ook SeaWorld en Busch Gardens hebben een achtbaan van B&M op de planning staan.
In Europa hebben parken als Phantasialand, Europa Park en Port Aventura een coaster van B&M. De directie van Toverland in Sevenum heeft te kennen gegeven op termijn ook graag een achtbaan van Bolliger & Mabillard te laten bouwen.

Universal Japan

2007 (c) Foto’s: Universal

 

Meest bezochte parkprofielen