Carthay Circle Theatre wordt de blikvanger van Buena Vista Street - Artist impression: (c) Disney

Mega-uitbreiding California Adventure

Carthay Circle Theatre wordt de blikvanger van Buena Vista Street - Artist impression: (c) Disney

Een bedrag van ruim 800 miljoen euro heeft Disney er voor over om van het teleurstellende California Adventurea een succespark te maken.

Dat is meer dan de bouw van het park zelf aanvankelijk heeft gekost. Disney’s California Adventure opende in 2001 de poorten en is gelegen naast Disneyland in Anaheim (Californië), op het oorspronkelijke parkeerterrein van Walt Disney’s allereerste park. California Adventure werd nooit het succes dat men er van verwachtte, mede omdat een coherent thema ontbrak. Onder het mom van ‘het beste van Californië’ zijn diverse attracties bij elkaar geplaatst, maar een eenheid straalt het park niet uit. Daar moet nu verandering in komen met de grootse plannen die men voor California Adventure in gedachten heeft.

Toy Story Mania

De toon wordt al gezet bij de nieuwe ingang. Nu is de entree nog een samenraapsel van iconen uit Californië (zoals de Golden Gate Bridge), straks krijgt het entreeplein Californië in de jaren twintig als thema. Net als in de meeste andere Disney-parken komt er een Main Street die leidt naar het Cathay Circle Theatre, waar de Walt Disney Story vertoond zal worden.
In de Paradise Pier-sectie van California Adventure, het achterste gedeelte van het park, komt een interactieve darkride: Toy Story Mania. Bezoekers krijgen een 3D-brilletje op en moeten met een laserpistool doelen proberen te raken tijdens het ritje. Toy Story Mania is het eerste nieuwe project dat open gaat: in de zomer van 2008. Met de bouw is reeds begonnen.

Cars Land

Het laatste stukje van het oude parkeerterrein dat nog rest – voor bezoekers zijn grote nieuwe parkeergarages gebouwd iets verder van de parken – wordt ook bij California Adventure getrokken. Op dat terrein verrijst het nieuwe themagebied Cars Land, gewijd aan de Pixar-film Cars. Er komt een Cars-attractie die gebaseerd is op de technologie van Test Track in Epcot: Radiator Springs Racers.
Andere grootscheepse noviteiten California Adventure worden een darkride met als thema de tekenfilm De Kleine Zeemeermin, een openluchtshow met de Disney-karakters, vuurwerk en watereffecten onder de naam Disney’s World of Color en een uitbreiding van het elegante Grand Californian Hotel met 250 kamers. Alle vernieuwingen zullen worden uitgevoerd tussen 2008 en 2012.

Van lelijk eendje tot mooie zwaan

________________________________________________________________________________
© 2008 PARKPLANET – ART IMPRESSION: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen