SeaWorld Aquatica Art

Nieuw waterpark voor SeaWorld

SeaWorld Aquatica Art

In de volle pretparkmarkt van midden-Florida vestigt zich nog een nieuw park: SeaWorld opent er op 1 maart 2008 een eigen waterpark: Aquatica.

Het park wordt het derde park op het terrein bij Orlando: naast Aquatica is er het bekende SeaWorld-park en het interactieve zeedierenpark Discovery Cove. Aquatica zal de concurrentie aangaan met de waterparken Wet & Wild (van Universal) aan International Drive en de Disney-parken Blizzard Beach en Typhoon Lagoon.

{googleads right}Doorzichtige glijbanen

Aquatica profileert zich vooral door de combinatie van waterpret en ontmoetingen met dieren. Zo zullen doorzichtige glijbanen door een dolfijnenverblijf lopen. Een van de twee lazy rivers voert bezoekers drijvend op banden door grotten met tropische vissen en langs kleurrijke vogels. De andere rivier is wat ruwer, met watervallen en hoog spuitende geisers. Het park krijgt twee kunstmatige golfbaden naast elkaar, die onafhankelijk golven kunnen produceren; de ene van anderhalve meter hoog, de andere gematigde, rollende golven. Het waterpark van SeaWorld krijgt 36 glijbanen, waaronder een met acht banen naast elkaar. In totaal is 2,5 hectare ingeruimd als strand. Voor kinderen zijn er een achttien meter hoog waterfort en een kinderspeelplaats.


2007 (c) Foto: SeaWorld

 

Meest bezochte parkprofielen