Efteling Theater

Sound of Music op planken Efteling Theater

Efteling Theater

In het theaterseizoen 2008 zal in het Efteling Theater de musical The Sound of Music worden opgevoerd. Anders dan in eerdere jaren beleeft de musical zijn première al in het parkseizoen: op 28 september. De tot nu toe opgevoerde musicals in het Efteling Theater gingen steeds pas van start na het reguliere Efteling-seizoen. Waar in de maanden september en oktober de parkshow ondergebracht gaat worden, is nog niet bekend. Naar verluidt zoekt de Efteling een nieuwe locatie voor de parkshow.De rechten op de musical The Sound of Music konden verworven worden omdat al eerder succesvol werd samengewerkt met de Rodgers & Hammerstein Foundation, bij Footloose en Assepoester, dat komende maanden in het Efteling Theater wordt opgevoerd.

Klassieker

Olaf Vugts, directeur marketing en development bij de Efteling, is blij met The Sound of Music. “Het is wereldwijd één van de meest geliefde musicals aller tijden en wij hebben er hoge verwachtingen van. Daarom brengen wij deze coproductie wederom met V&V, inderdaad gedurende een langere periode dan normaal. Dat is ook nieuw voor de programmering van het Efteling Theater.”

Droom

Albert Verlinde, met Roel Vente eigenaar van V&V Entertainment: “Het is een droom van iedere theaterproducent om deze klassieker in een grootse, eigen bewerking te kunnen maken. Door de goede band met de erven van Rodgers en Hammerstein hebben wij het vertrouwen gekregen dat The Sound of Music bij ons in goede handen is. Dat is een voorrecht!” Voor de V&V-versie van The Sound of Music gaat Ivo de Wijs een nieuwe vertaling van de teksten schrijven.

{googleads right}Maria

The Sound of Music is na TiTaTovenaar, Annie en Assepoester de vierde productie die de Efteling in samenwerking met Verlinde en Vente presenteert. De musical speelt op dit moment met veel succes in het London Palladium. Het verhaal gaat over de levenslustige Maria Rainer van het Nonnberg klooster, die door moeder-overste naar het huis van kapitein Von Trapp wordt gestuurd om gouvernante te zijn van zijn zeven kinderen. De kapitein is weduwnaar en voedt zijn kinderen op met de militaire discipline die hem zo vertrouwd is. In tegenstelling tot alle vorige gouvernantes weet Maria echter de harten van de kinderen snel te veroveren en brengt zij weer leven en muziek in het huis van de kapitein. De musical ging in 1959 in première op Broadway, maar verwierf internationale faam als film, met Julie Andrews en Christopher Plummer in de hoofdrol. De film sleepte in 1965 vijf Oscars in de wacht. Nummers als Do Re Mi en Edelweiss werden klassiekers.


FOTO • ParkPlanet
 

Meest bezochte parkprofielen